Jämför och spara på hotell i Prag

Tyvärr, Vi stöder inte vistelser längre än 30 nätter.

Utforska vår karta för att hitta ditt perfekta hotell i Prag

Använd vår karta för att hitta hotell nära Prag eller sevärdheter som du vill besöka.

Populära hotell i Prag. Läs gästernas omdömen

Känn dig säker på att du har bokat den perfekta vistelsen. Läs riktiga gästomdömen innan du bokar.

Se fler hotell

Hotell i Prag - jämför billiga hotell i Prag

Prag är huvudstaden i Tjeckien och hela dess centrum är fylld av sevärdheter i stort och smått vad gäller kultur, historia och arkitektur. Det gäller därför att se sig omkring på promenaderna i staden. Alltid går det att hitta något spännande att kika närmare på. De absolut främsta landmärkena är den vackra Karlsbron och Klocktornet. I Prag bor cirka 1,2 miljoner människor och centrum består av fem stadsdelar med många hotell att välja emellan.

Var ska man bo i Prag?

Gamla staden

Detta är Prags hjärta och här finns flera historiska sevärdheter, många av dem belägna på och kring torget. Tynkyrkan, den gamla gatan Celetná, Krutporten, Prags Folkets hus med den astronomiska klockan är exempel på saker du inte får missa. Här finns även många bra och centrala hotell. Utmärkta kvarter för förstagångsbesökaren.

Josefov

Det gamla judiska ghettot som stängdes ner på grund av de dåliga sanitära faciliteterna. Idag är Josefov ett av Prags mest exklusiva områden och ett av de dyrare turistmålen i staden. Stadsdelen har flera synagogor och den mest berömda är synagogan. Här finns även den Gamla judiska kyrkogården.

Nya staden

Denna del av Prag grundades av Karl IV under 1300-talet och byggdes runt tre centrala marknadsplatser: Hömarknaden, Boskapsmarknaden och Hästmarknaden. Området är dubbelt så stort som Gamla staden och beboddes i början av handelsmän och hantverkare. Sevärdheter i denna stadsdel är bland annat Vaclavplatsen, Nationalmuseet och Statsoperan.

Lillsidan

Här har i stort sett inga byggnader tillkommit sedan 1700-talet. Stadsdelen har många praktfulla barockpalats och gamla hus med vackra emblem att visa upp. Kvarteret grundades 1257 och ligger på sluttningen nedanför Pragborgen, vilket ger en fin utsikt över floden mot Gamla staden. Områdets centrum utgörs av Lillsidans torg som domineras av den stora S:t Nikolauskyrkan. Missa inte heller Petrinparken, Karlsbron och Wallensteinpalatset med sin trädgård.

Pragborgen

Borgen grundades på 800-talet och var länge stadens centrum. Bland byggnaderna innanför borgens murar finns ett palats, tre kyrkor och ett kloster. Efterhand bildades en stad vid namn Hradcany runt borgens ringmur. Här inne kan du se S:t Veitskatedralen, S:t Georgsbasilikan, kungapalatset och den kungliga trädgården.

Att göra i Prag

God öl, mängder med historiska sevärdheter och ett nattliv i världsklass; Prag är en av svenskarnas allra populäraste weekenddestinationer och har toppat listorna över Europas bästa resmål i många år. Karlsbron, Pragborgen och Vituskatedralen hör till några av Prags mest kända besöksmål, liksom det astronomiska uret, borgen Karlstein och i princip hela gamla stan. Kolla in vår guide till Prag för mer tips på sevärdheter i staden.

Flyg till Prag

Hitta flyg till Prag

Informationen på sidan är från juli 2017.