Öland

26 mars 201927 mars 2019

2 gäster - 1 rum

Gör ett besök på Sveriges näst största ö - res till Öland! Öland är det perfekta resmålet för den som vill få ta del av ett alldeles unikt landskap: nästan halva Öland utgörs av ett världsarvsområde. Nästan hela södra Ölands gårdar ligger kvar som de gjort sedan medeltiden. Ölandsbron tar dig lätt mellan Kalmar på fastlandet, och Färjestaden på Öland. För den som vill stanna flera dagar och behöver hitta ett hotell på Öland, finns det gott om boenden i olika former, placerade över hela ön. 

Var ska man bo på Öland? 

Bo nära stora Alvaret och passa på att ta del av världsarvet, eller bo nära Borgholm och du har massvis med pittoreska små butiker eller större kedjor, alldeles runt hörnet. Det bästa är att avstånden är relativt små, du behöver inte missa något på Öland! 

Bo lugnt och stilla - och förstklassigt

Är du ute efter hotell på Öland men lockas inte av stadens myller? På Öland finns det som tur är många olika typer av boenden längs hela ön, så du kan absolut välja att bo förstklassigt utan att för den sakens skull bo alldeles i centrala Borgholm. Bor du nära Alvaret så har du ett unikt landskap alldeles inpå knuten, och dessutom nära till ett stort antal sevärdheter som passar perfekt för dig som är historieintresserad eller dig som vill vara nära naturen. Passa på och upplev en medeltida radby! Här ligger de oskiftade gårdarna på rad, många av dem på samma sätt som husen låg på 1200-talet. Eller varför inte gå en av Ölands 13 olika vandringsleder? För den som snabbt vill ta sig från söder till norr finns det bussar som trafikerar hela Öland. 

Hyr stuga på Öland - bo vid historiska Borgholm

Vill du bo nära där det händer? Då kommer du att uppskatta ett boende på Öland nära Borgholm. Borgholm erbjuder både den lilla stadens charm samtidigt som du här kan hitta shopping i både stort och litet format. Ta chansen att shoppa i någon av de många lokala handelsbodarna och hitta något riktigt unikt. Om du inte rest till Öland med cykelfärjan (färjan är dock bara i trafik under den ljusa delen av året) och kan ta dig fram på medhavd cykel, så är det aldrig långt till närmaste busshållplats. Borgholm med omnejd erbjuder många chanser till att hyra stuga eller kanske hus på denna Ölands norra del, så att du alltid har nära till både stadsliv och naturupplevelser. 

Flyg till Kalmar

Ta flyget till Kalmar - ölandsbron tar dig sedan bekvämt över vattnet till Färjestaden på Öland.
Du hittar det flyg som passar just dig bäst via Skyscanner!

Informationen på sidan är från december 2017.

Hotell med toppbetyg i Öland

från 487 SEK
från 493 SEK

Planera en resa till