Åre

23 apr. 201924 apr. 2019

2 gäster - 1 rum

Planerar du inför en skidsemester och letar efter billiga hotell i Åre? Här finns ett 20-tal boendealternativ att välja mellan, men se till att boka i god tid och du planerar att komma hit under högsäsongen. I Åre finns hotell för alla smaker och plånböcker och de flesta ligger på bra av stånd från Åres populäraste sevärdheter; skidbackarna.

Var ska man bo i Åre?

Åre by

De flesta hotell i Åre ligger i centralorten Åre by och på gångavstånd från Station Åre. Här finns både 3- och 4-stjärninga hotell, men också ett flertal gästhus, lägenhetshotell och B&Bs. Väljer du ett hotell i Åre by bor du ett stenkast från både skidåkning och nöjesliv. Härifrån har du också lätt att ta dig vidare ut till de andra skidområdena, som du når med antingen på egen hand på skidor eller med skidbussen.

Duved

Några kilometer väster om Åre finns det populära skidområdet Duved som är uppskattat inte minst på grund av sina utmärkta skidåkningsmöjligheter. I denna by hittar du flera boendealternativ som passar dig med en begränsad budget. Skidbussen tar dig in till Åre på några minuter.

Björnen

Några kilometer söder om Åre ligger området Björnen där du hittar flera hotell som passar utmärkt för barnfamiljer. Här finns också ett utbud av restauranger, butik och goda skidåkningsmöjligheter.

Tegefjäll

Mellan Åre och Duved ligger orten Tegefjäll som har ett begränsat utbud med hotell och som passar utmärkt för dig som söker ett lugnare område att bo i.

Flyg till Åre

Närmaste flygplats är Östersunds flygplats, som ligger cirka tio mil från Åre. Hitta billiga flyg till Östersunds flygplats

Informationen på sidan är från november 2017.

Hotell med toppbetyg i Åre

från 881 SEK

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är november, med ett genomsnitt på 918 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Åre är mars, med ett genomsnitt på 1 944 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i april förra året var 1 304 SEK per natt. Det är 2 % högre än det genomsnittliga priset 1 278 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.
I Åre är den förväntade genomsnittstemperaturen i april 0,1 °C/32,1 °F. Den varmaste månaden är vanligtvis juli med en genomsnittstemperatur på 16,3 °C/61,3 °F. Den kallaste månaden är februari, med en genomsnittstemperatur på −8,1 °C/17,4 °F.
Närmaste flygplatsen för Åre är Åre Östersund (OSD) (73,89 km).

Planera en resa till Sverige