Karta

Flyg till Simferopol

Välkommen till Simferopol på Krimhalvön. Administrativt centrum för den autonoma republiken i Krim och som sådan huvudstad ett viktigt politiskt och ekonomiskt nav på halvön.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för kortare vistelser än 90 dagar i Ukraina. Kontrollera dock passets giltighetstid för även om det inte finns uttalade önskemål om tiden kan det vara bra att ha marginal.

Säsong

Klimatet är en blandning av subtropiskt och havsklimat vilket ger orten varma och fuktiga somrar och kalla, ofta snöiga vintrar.

Ta sig runt

Du tar dig bekvämt runt med kollektivtrafik och det finns ett brett utbud. Mest populärt är ”marshutka”. Taxi är dyrt och snabbt - tänk på att förhandla om priset innan du går ombord för att undvika obekväma situationer.

Öppettider

Butiker och restauranger har öppet året runt men ofta stängt någon dag i veckan för vila.

Dricks

5-15% är sedvanlig dricks här, ofta lämnat i kontanter även om notan regleras med kreditkort.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Polis 102

Ambulans 103

Brandkår 101

Sveriges ambassad (ligger i Kiev)

Ivana Franka Str. 34/33, 3rd floor, 01901 Kiev. Tfn:+380 44 494 4270

Sevärdheter

Taurida Central Museum är Krims största museum och uppdelat i olika delar. Gyllene artefakter i en av dem, huserar i källaren, bevakad och som nås enbart tillsammans med guide. Men även den mer konventionella på övervåningen, dessvärre med skyltar enbart på ryska men trots det mycket väl värd ett besök.

Neopolis, ett utmärkt ställe för att överblicka staden. Här finns även arkeologiska lämningar men man har inte ännu prioriterat besökarnas nyfikenhet i presentationer av utgrävningarna.

Chokurcha grottan i östra utkanten av staden. Följ bäcken efter sjukhuset tills du ser stigen upp mot berget och grottan, en spännande promenad leder dig till grottan som beboddes redan för över 50 000 år sedan. Detta är ett av de äldsta bevisen på mänskligt liv i Krim.

Botaniska trädgården vid Tauride Universitetet lockar med en doftande rosenträdgård, en stor utställning av prydnadsväxter, solur, fontäner och ett överdåd av blommor.

Alexander Nevsky katedralen i Simferopol anses vara en av de vackraste och mest magnifika byggnadsverken i staden. Du kommer att bli bedårad av de harmoniska linjerna i fasadens eleganta pelare och beröras av dess tragiska öden.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Simferopol

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.