Nyheter Hur hittar man billiga resor?

Alla artiklar

Hur hittar man billiga resor?

Hur hittar man egentligen billiga resor och flyg? Här är våra bästa insider-tips på hur du ska göra för att lägga upp resandet på ett så budgetvänligt sätt som möjligt!

Hämta Skyscanner-appen

1. Boka flygbiljetter i rätt tid

Ska man boka flygbiljetter tidigt eller satsa på att boka dem i sista minuten? Priserna på flyg ändras från dag till dag och det är inte helt lätt att själv hålla reda på priset. Men det finns en lösning! Ta hjälp av Skyscanners smarta verktyg ”Bästa Tiden att Boka” för att identifiera bästa tiden att boka dina flygbiljetter. Verktyget hjälper dig att boka för att resa så billigt som möjligt från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till populära destinationer i hela världen.

2. Bevaka priset och flyg billigt

Utöver verktyget ”Bästa Tiden att Boka” kan du också ta hjälp av Skyscanners Prisagent. Det är en unik gratistjänst som automatiskt övervakar prisutvecklingen på dina utvalda flyg. Hur fungerar Prisagenten? Genom att sätta upp den får du, via mejl, veta direkt när priset på flygbiljetterna gått upp eller ner. På detta sätt kan du hålla koll på prisutvecklingen och ta bättre beslut om när det är dags att boka din flygbiljett. Läs mer om hur Skyscanners Prisagent fungerar och testa själv, det är helt gratis!

3. Boka en enkelresa

Testa dig fram när du söker efter billiga flyg. Ibland kan det vara billigare att boka två enkelresor med olika flygbolag istället för en tur och retur-resa med ett och samma.

4. Var flexibel med datum när du reser

Lås dig om möjligt inte vid särskilda avrese- och hemresedagar. Med Skyscanners sökverktyg Hel månad får du en smidigt överblick över priserna på flygbiljetter under en hel månad och kan lätt identifiera de billigaste dagarna att resa på. Det är inte ovanligt att det kan skilja sig flera tusenlappar i pris från en dag till en annan.

5. Testa flyg med mellanlandning

Ibland kan det vara mycket mer ekonomiskt fördelaktigt att ta ett flyg med mellanlandning. Hos Skyscanner kan du söka på både indirekta och direkta flygresor och jämföra vad som passar dig bäst. Hur många timmars mellanlandning skulle du vara beredd att ta för en billigare flygbiljett?

6. Var flexibel med flygplatser

Det kan löna sig att jämföra priserna för närliggande flygplatser i jakten på billiga resor. När du söker efter billiga flyg med Skyscanner kan du välja att söka från till exempel alla flygplatser i Sverige eller Danmark. Detsamma gäller för ankomstflygplatserna. Vill du till exempel boka en billig resa till Thailand? Sök då inte enbart flyg till en särskild flygplats, utan till hela landet.

7. Håll koll på kampanjer

Ett tips för dig som vill hitta billiga resor är att börja prenumerera på olika flygbolags nyhetsbrev för att enklare kunna hålla koll på olika kampanjer och erbjudanden. Sommarrea, julrea, Black Friday, Cyber Monday…det ges många chanser under året att hitta billiga flyg. Detsamma gäller för hotellkedjor; börja prenumerera på deras nyhetsbrev eller följ dem på sociala medier. 

8. Res under lågsäsong

Att hitta billiga resor handlar inte bara om att hitta billiga flygbiljetter. Reser du utanför högsäsongen kan du också räkna med bland annat billigare hotell, på vissa destinationer kan detta innebära uppemot halva priset på rum.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta