Wellington

19 mars 201920 mars 2019

2 gäster - 1 rum

Huvudstad på Nya Zeeland, men så mycket mer än så! Wellington är inte rent fysiskt den största  staden i Nya Zeeland, men däremot - enligt många - den trevligaste. På många sätt är Wellington den perfekta staden för en cityweekend, höga skyskrapor, mysiga och hippa caféer, mycket urban konst och trevliga hamnstråk. På andra sätt är det ett fantastiskt resmål för den som älskar naturen och unika landskap - Wellington ligger bara en dagstur ifrån landskapen där Sagan om Ringen och liknande episka äventyrsfilmer spelats in. Hisnande höjder och gröna sagokullar med andra ord. Sugen på att bo på hotell i Wellington på Nya Zeeland? Här finns goda chanser att hitta ett hotell i en av Wellingtons alla skyskrapor, både fyrstjärniga hotell eller däromkring. För den som föredrar motell finns det lika goda boendechanser där, och i Wellington kan du även hyra privata boenden om du vill bo mer självständigt. 

Var ska man bo i Wellington? 

Bo nära takbarer och museer 

Oavsett var du bor i Wellington finns det alltid något att göra, men för den som vill ha extra nära till en av stadens mest hippa men ändå gemytliga takbarer, trevliga promenadstråk, flera gallerier och museer, är kvarteren kring Te Aro det rätta. Här har du nära till allt detta och mycket mer. Skulle du bli nyfiken på andra delar av Wellington, går det lätt att ta sig runt i staden och även utanför cityområdet med pendeltåg eller sk ”Cable Cars” en slags linbana eller spårvagn som trafikerar stora delar av Wellington. I dessa Te Aros kvarter (även kända som kvarteren nära Te Papa Tongareva - The Museum of New Zeeland) i Wellington finns hotell, motell och även hostel i mycket varierande prisklasser att hyra in sig hos. Något för alla plånböcker helt enkelt!  

Bo i Miramar - aka Wollywood

Miramar är stadsdelen i Wellington som fått ett enormt uppsving av turism i och med de fantastiska miljöerna som använts som inspelningsplatser till många episka sagofilmer de senaste åren. Missa för all del inte ett besök i The Weta Workshop med tillhörande ”Cave/shop”. Här kan du få guidade turer med tema i lanskapen omkring oss och hur dessa använts i olika filmer, samt se rekvisita och unika samlarföremål från filmerna. I området kring Miramar i Wellington finns hotell och vandrarhem i massvis med olika prisklasser, från trestjärniga och uppåt. ”Wollywood” som Wellington nu skämtsamt kallas, är en perfekt plats att bo på för dig som är sago- eller filmintresserad, samtidigt som du har nära till resten av Wellington bara en promenad eller kort kollektivresa bort! 

Flyg till Wellington

Känns sagoskogarna alldeles för långt borta? Kom närmare sagan, hitta ditt flyg till Wellington via Skyscanner!

Informationen på sidan är från Januari 2018

Hotell med toppbetyg i Wellington

från 2 115 SEK
från 2 812 SEK
från 5 882 SEK

Vad säger resenärer om Wellington?

9,8
Hipsters
9,1
Konst & Designälskare
9,1
Backpackers
6,8
Matälskare
6,8
Lyxresenärer
Medlemmars omdömen (63)
Dennis farr
Dennis farr
2016-01-18

Blåsigt .... blåsigt ... och gissa vad blåsigt. Det är det som gör det så bra. När du skratta åt dig själv kan du njuta av allt som denna stad kan erbjuda.

tcoll
tcollCardiff
2015-03-30

Wellington har varit min favoritstad i Nya Zeeland överlägset. Jag tänkte på det som en mini Melbourne, med en sval, eklektisk vibe som inte försöker hårt. Det har alla kännetecken för en stor stad - aktiva och levande gångvägar

Becky Bates
Becky BatesSan Diego
2014-10-28

Funky, eklektisk, och bara vanlig cool. Wellington har en bohemisk atmosfär som jives med det strandnära atmosfär, vilket gör det verka som avkomman av San Francisco och San Diego. Definitivt värd kallaste lite kapital i världen titeln.

Nicole LaBarge
Nicole LaBargeWellington
2014-09-12

Hade vinnaren av Burger Wellington konkurrens idag på Charley Nobles. Yum!

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är januari, med ett genomsnitt på 954 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Wellington är mars, med ett genomsnitt på 1 345 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i mars förra året var 1 052 SEK per natt. Det är 2 % lägre än det genomsnittliga priset 1 081 SEK per natt under de senaste 12 månaderna.

Planera en resa till Nya Zeeland