Karta

Flyg till Göteborg

Ta ett flyg till goa Göteborg och upplev västkustens centrum. Det tar cirka 1 timme att flyga från Stockholm, och lite över en timma från norra Sverige. Några flygbolag som flyger ofta till och från Göteborg är Norwegian, SAS och Air Berlin.

Göteborg är populärt att flyga till under sommarmånaderna vilket gör att flygpriserna brukar vara lite dyrare, medan biljetterna är billigare under tidig vår och höst.

Varför inte använda Skyscanners hotell söktjänst för att hitta boende, eller upptäck mer av städerna runtom Göteborg i en hyrbil.

Glada och avslappnade Göteborg, tillika Sveriges andra största stad, är ett mycket uppskattat resmål inte minst bland svenskarna själva. Under sommarmånaderna flockas turister på Skandinaviens största nöjespark Liseberg, strosar runt och festar på Avenyn eller tar båten ut till den fantastiska Skärgården. En tiondel av Göteborg består av parker och grönområden; passa på och njut av den härliga västkusten och staden som också har den längsta sommaren i Sverige.

Sevärdheter

Skärgården, Röda Sten, Liseberg, Avenyn, Göteborgs Konstmuseum

Säsong

Göteborg har ett typiskt kustklimat och Sveriges längsta sommar, från den 13 maj till 4 oktober med temperaturer på runt 18-25 C. Vintrarna är milda medan hösten är regnig och blåsig.

Ta sig runt

Kollektivtrafiken är väl utbyggd med både spårvagnar, bussar, båtar och tåg. Flygplatserna Göteborg Landvetter och Göteborg City Airport nås enkelt med flygbussar.

Visum

Nej

Öppettider

Affärer: Vardagar 10.00-19.00, helger 10.00-16.00.

Restauranger: Lunch serveras oftast mellan 11.00-14.00, middag 16.00-21.00.

Dricks

Avrunda uppåt om servicen varit extra bra.

Information och nödfall

Nödnummer: 112

Snabb fakta

Invånare: Tätort: 549 839. Storstadsområde: 945 713 (2010)

Valuta: SEK

Landsnummer: 46

Religion: Majoriteten kristna

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Svenska.

Hotell i Göteborg

Hitta billiga hotell i Göteborg

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Göteborg

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.