Nyheter Köpenhamn med barn

Alla artiklar

Köpenhamn med barn

Planerar du att besöka Köpenhamn med barn? Här är våra bästa tips på det ni inte får missa i den danska huvudstaden!

Hitta billiga flyg till Köpenhamn

Tivoli Köpenhamn

Nöjesparken Tivoli i Köpenhamn är Danmarks mest besökta attraktion. Detta är ett riktigt måste för dig som ska besöka Köpenhamn med barn! Här väntar häftiga åkattraktioner och många restauranger. Parken utsmyckas i olika teman under året och under sommarmånaderna anordnas livekonserter. Besök gärna parken under kvällen när tusentals lampor lyser upp och skapar en alldeles magisk stämning.

LÄS MER: Semester i Danmark: 8 platser att besöka

Hitta billiga hotell i Köpenhamn

Bakken

Bakken ligger cirka 10 minuter norr om Köpenhamn och nås enkelt med både tåg, buss eller bil. Här väntar över 30 åkattraktioner och 11 av dessa är särskilt anpassade för mindre barn. Här finns också närmare 50 spel att prova på; vad sägs om att hela familjen tävlar i till exempel skjutning på den elektroniska banan Bonanza eller testar Hönen, kast med ägg? På Bakken finns också ett bra utbud av restauranger och caféer.

LÄS MER: 10 saker att göra i Köpenhamn

Köpenhamn zoo

Danmarks största djurpark har nyligen öppnat upp portarna till en helt ny upplevelser; Den Arktiske Ring. Här kan hela familjen komma riktigt nära både simmande isbjörnar och havsfåglar. Parken bjuder även på upplevelser från världens varmaste breddgrader och djur som elefanter, zebror, noshörningar och antiloper. Varje dag anordnas mängder med aktiviteter på Köpenhamn zoo, till exempel matning av schimpanser.

LÄS MER: 10 fantastiska restauranger i Köpenhamn

Den Blå Planet

Köpenhamns akvarium, Den Blå Planet, är en magisk upplevelse för hela familjen. Här finns allt från hammarhajar till dvärgkrokodiler och pirayor. Den Blå Planet ligger strax norr om Köpenhamns flygplats, i en häftig byggnad med underbar utsikt över Öresund.

Experimentarium

Experimentarium räknas till en av världens bästa och mest innovativa upplevelser och är ett riktigt häftigt besöksmål dig som ska besöka Köpenhamn med barn. Vad sägs om en naturvetenskaplig lekplats, mängder med interaktiva utställningar och utomhusaktiviteter med spännande experiment? Glöm tråkiga utställningar där man bara på titta på grejerna; på Exprimentarium får besökarna röra på allt!

Redo att hitta billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.