Karta

Flyg till Seattle

I Seattle har man aldrig tråkigt och det är en perfekt stad att ägna en weekend i, på din väg mot nya äventyr. Dettta är en gammal fiskestad och även hem till flera kända musiker och band, Starbucks Coffe och Bill Gates. Ett annan orsak till den stora tillströmningen av turister varje år är att här börjar highway 1 vilken tar dig hela vägen söderut till San Diego. Det är förmodligen den populäraste bilsträckan i hela USA.

Allmänt om att resa till Seattle

Visum

Svenska resenärer behöver inte visum för vanliga turist- eller affärsresor, som varar högst tre månader. Däremot är det obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan.

Säsong

Seattle är känd för att vara en regnig stad och det stämmer tyvärr. Regn och mulet är vanligt, däremot är temperaturen rätt så skön. Snö är ganska sällsynt och somrarna är vanligtvis både varma och soliga.

Ta sig runt

Bussar och deras ”monorail” Sapce Needle fungerar bra, men vill du ta dig smidigt runt i staden så är det allra bäst att hyra bil. Liksom många andra städer i USA så är staden byggd för bilburna personer.

Öppettider

Generella öppettider för affärer är 10.00-19.00/21.00 måndag-lördag, 12.00-17.00/18.00 söndag. Vissa butiker är stängda på söndagar.

Dricks

Drickssystemet är mycket vanligt i Amerika. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. På finare restauranger lite mer. Som regel är dricksen ej inlagd i notans belopp. Taxichauffören bör också få 15 % i dricks. Man lämnar även dricks till frisören, busschauffören m.fl.

Nödnummer:

911

Sevärdheter i Seattle (topp 5)

1. The Space Needle

Seattles mest typiska landmärke och något du måste se om du besöker staden för första gången. Vid fint väder är vyn, 43 våningar upp på observationstornets spets, alldeles underbar. Du ser hela staden men även de omkringliggande sjöarna och Mount Rainiers topp.

2. Universitetsdistriktet

Området kallas för U-district och här bor cirka 35.000 studenter. I området finns inte bara University of Washington, utan även Henry Art Gallery, en av stadens bästa konstmuseum. I närheten hittar du även en massa vintagebutiker, billiga restauranger och secondhand-musik.

3. Jimi Hendrix grav

Här ligger rocklegenden Jimi Hendrix begravd och varje år kommer cirka 14.000 personer och besöker graven. Den ligger en bit utanför stan, men det går att ta sig dit med buss. Eller bil så klart.

4. Magnolia Discovery Park

Nordväst om stan finns Discovery Park, belägen i Magnolia. Vackra fält, stigar och skog gör att du här kan få en skön naturupplevelse i närheten av staden. På helgerna hålls organiserade vandringar.

5. En hel hög med mysiga kaféer

Ingen annanstans i USA är cafékulturen så utbredd som i Seattle. Invånarna älskar att göra de vi svenskar njuter mest av allt av: nämligen fika! De olika stadsdelarna erbjuder dessutom kaféer i olika stilar. De flesta har gratis wifi, billiga luncher, ibland utställningar och poesi- och författarkvällar.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 600.000 i innerstan.

Valuta: Amerikanska dollar.

Landsnummer: 1

Religion: Majoriteten är kristna, men de flesta världsreligioner finns representerade.

Tidsskillnad: - 9 timmar.

Officiellt språk: Engelska. 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Seattle

Vanliga frågor

Det finns 3 flygplatser i Seattle: Seattle/Tacoma International, Seattle Lake Union SPB och Seattle Boeing Fld.
Delta, Gulf Air, Singapore Airlines, KLM, Air New Zealand, Norwegian, Kenmore Air och GOL Linhas Aéreas flyger alla direkt till Seattle.
Den billigaste månaden att flyga till Seattle är oktober.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.