Karta

Flyg till Örebro

Välkommen till Örebro vid Hjälmarens strand i Närke. En gång känd som sko-staden p.g.a. flertalet skofabriker som huserade här (numera nedlagda) är staden till viss del fortsatt en industristad men här finns även utbildning, service och tjänster.

Säsong

Var säsong har sin charm här i Örebro. Men är du intresserad av natur och speciellt av fågelliv skall du besöka staden tidigt på våren.

Ta sig runt

Örebro är en perfekt stad att upptäcka och att njuta av på två hjul. Om du inte är förtjust i att cykla finns ett väl utbyggt lokalbusstrafiknät för att se sig runt.

Öppettider

Centralt i staden har man enats om följande tider

Måndag – Fredag kl. 10.00 – 19.00, Lördag kl. 10.00 – 16.00 och Söndag kl. 12.00 – 16.00.

Avvikelser kan förekomma och på center utanför stadskärnan har man oftast mer generösa tider.

Dricks

Dricks är inte obligatoriskt. Du lämnar dricks om service varit trevlig och maten god, sammanfattningsvis normalt 10% om du har haft en trevlig upplevelse. Om du köper en drink i baren och betalar direkt, är det i allmänhet uppskattat om du lämnar några små mynt.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Sevärdheter

Örebro slott - stadens medelpunkt i över 700 år men trots sin höga ålder långtifrån gammaldags och tråkig. Snarare tvärtom! Här kan du upptäcka historien, rysa dig igenom en spökvandring, njuta teater av god kvalitet och på många andra vis ta del av Örebros stolthet. Titta gärna in på hemsidan innan ditt besök för att plocka åt dig godbitarna.

Leksaksnostalgirum, ett paradis för samlaren och den som gillar kuriosa och ting från 50- och 60-talen. Här finns leksaker av alla de slag, närmare bestämt ca 2500 olika nya och nötta, enkla och komplicerade, från när och fjärran. Med tonvikt på bilar, tåg och flygplan tillverkade av tunn plåt men med plats även för de gjorda av trä, plast, tyg och papper.

Tysslingen, samlingsplats för svanar. Om du besöker staden under tidig vår finns möjligheten att du får ta del av ett riktigt skådespel när svanar på väg norrut samlas här i tusentals. Om ditt besök infaller en annan tid kan du ändå njuta av naturen och fågellivet eller besöka Naturens teater med dess aktiviteter för barn och vuxna året runt.

Friluftsmuseet Wadköping bjuder på stillsamt strosande i en pittoresk trästad med byggnader samlade från fyra olika sekel. Vilken tid på året du än besöker området kommer du att charmas av den härliga miljön. Här finns även antikviteter, hantverk, design, keramik, träslöjd och såklart doftande nybakt i cafeet.

Hjälmaren, är sex mil lång och nästan två mil bred, vilket gör den till Sveriges fjärde största sjö. Medeldjupet i Hjälmaren är 6 meter och det största djupet ligger på 22 meter. Hjälmare kanal är Sveriges äldsta konstgjorda vattenväg. Över en mil lång och med nio slussar är det vattenvägen till Stockholm.Runt Hjälmaren finns stränder och naturreservat där du kan vandra och njuta av naturen. I sjön finns ett flertal öar av vilka Vinön, den största går att nå med färja för en trevlig utflykt.

Hotell i Örebro

Hitta billiga hotell i Örebro

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Örebro

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.