Karta

Flyg till Luqa Malta

Flyg till Malta

Informationen är från november 2016.

Hitta billiga flyg till Malta

Letar du efter billiga flyg från Sverige till Malta? Då kan Skyscanner vara till din hjälp! Med vår söktjänst behöver du bara välja din destination och datum så söker vi bland miljontals flyg för att hitta de mest prisvärda alternativen för dig. Prova vårt sökverktyg Hel Månad för att se vilka dagar du kan flyga billigast på.

Bästa tiden att boka ett flyg till Malta

Det kan vara bra att boka ditt flyg till Malta i god tid innan avresa, i synnerhet om du planerar att resa under sommarmånaderna som är högsäsong. Titta gärna närmare på vårt verktyg Bästa Tid att Boka. Prova också vår kostnadsfria Prisagent som meddelar dig när priset på ditt flyg är som lägst så att du kan boka det till bästa pris.

Flygplatser i Sverige och Köpenhamn med direktflyg till Malta

  • Stockholm Arlanda
  • Stockholm Skavsta
  • Köpenhamn Kastrup

Flygbolag i Sverige som flyger till Malta

Flygbolagen SAS och Ryanair har direktflyg från Sverige till Malta. Ett flertal flygbolag erbjuder indirekta flyg. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med SAS och Norwegian.

Flygplatser i Malta

Malta har en flygplats, Malta International Airport, och den ligger i Luqa cirka 7 kilometer sydväst om Valletta. Det tar inte mer än cirka fyra minuter att köra in till centrum. Bussar till Vallettas busstation avgår var 20:e minut från flygplatsen och taxi är lätt att få tag på.

Bästa tiden att besöka Malta

Maj och juni brukar vara de bästa månaderna för ett besök på Malta, då är temperaturerna som behagligast. Hösten är också en bra period, i synnerhet om du vill resa runt bland öns sevärdheter. Flest turister kommer till Malta under sommarmånaderna.

Vädret i Malta

Malta har ett maritimt klimat med varma och torra somrar och svala och regniga vintrar. Det är ofta blåsigt på Malta.

Se och göra i Malta

Malta är känd som den soliga ön och bjuder på över 300 soldagar om året. Ön är också känd för sina många sevärdheter där den Blå Grottan kanske är den allra mest kända. Ggantija templen på ön Gozo, sandstranden Mellieha Bay och det historiska palatset Casa Rocca Piccola i huvudstaden Valetta hör till några andra måsten.

Mer information

Hitta hotell i Malta.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Luqa Malta

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.