Karta

Flyg till Chicago

Chicago, den tredje största staden i USA, ligger vid kusten av pittoreska Lake Michigan som återspeglar dess bländande skyline. Här finns fantastisk shopping, teatrar, konserter, riktig storstadsmiljö och mycket mer. Visste du exempelvis att det var i Chicago man uppförde världen första skyskrapa i slutet av 1800-talet? Att det är Barack Obamas hemstad? Eller att det att år 1900 bodde fler svenskar i Chicago än vad det gjorde i Göteborg?

Staden är också födelseplatsen för modern jazz och blues så en utflykt till någon av dess många klubbar är ett måste för musikamatörer och entusiaster likaså.

Visum

Svenska resenärer behöver inte visum för vanliga turist- eller affärsresor, som varar högst tre månader. Däremot är det obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan.

Säsong

Chicagos klimat liknar vårt svenska. Fina, varma somrar men risk för riktigt kalla och blåsiga vintrar med bitvis mycket snö.

Ta sig runt

Att ta sig runt inne i själva staden gör man smidigast med antingen taxi eller kollektivtrafik, om man nu inte vill promenera. Det finns inte lika många taxibilar som i exempelvis New York, men det aldrig ett problem att hitta någon. Det finns också hyfsade busskommunikationer med förhållandevis fina bussar som täcker in hela staden inklusive förorter. Staden har en av världens största tunnelbanesystem och även mycket bra regionaltåg.

Öppettider

Öppettider varierar, men har generellt öppet 10.00-19.00. Vissa har öppet senare på torsdagar.

Dricks

Drickssystemet är mycket vanligt i Amerika. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. På finare restauranger lite mer. Som regel är dricksen ej inlagd i notans belopp. Taxichauffören bör också få 15 % i dricks. Man lämnar även dricks till frisören, busschauffören m.fl.

Nödnummer

911

Sevärdheter (topp 5)

Båtutflykt

Bästa sättet att se Chicagos skyline är från en sightseeingbåt. De går runt på kanalerna bland skyskraporna och slussas sedan ut i Lake Michigan.

Willis Tower

Willis Tower, tidigare Sears Tower, är 528 meter hög, masterna inräknade. Att ta en av världens snabbaste hissar upp till utkiksplatsen på 103:e våningen tar 103 sekunder. Man kan se åt alla väderstreck, informationstavlor berättar vad man ser. Det går också att kliva ut på en glasskiva och titta rakt ner mot marken.

Navy Pier

Navy Pier sticker ut i Lake Michigan som en egen stadsdel. På 200.000 kvadratmeter finns ett köpcentrum med butiker, restauranger, teatrar, konsertlokaler och en nöjesanläggning.

Hemingways hem

Författaren och Nobelpristagaren Ernest Hemingway (1899-1961) föddes i villaförorten Oak Park, en halvtimme med tåg eller bil västerut. Här finns museum och guidade turer. I Oak Park föddes även arkitekten och designern Frank Lloyd Wright som också hedrats med ett museum.

Al Capone

För många är Chicago synonymt med Al Capone och andra gangsters på 1920- och 30-talen. I dag går det att återuppleva tiden genom att åka runt i en fångtransport med galler för fönstren. För 30 dollar får man veta allt om spelklubbar, lönndörrar och platser där uppgörelserna skedde.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 2,7 miljoner.

Valuta: Amerikanska dollar.

Landsnummer: 1

Religion: Majoriteten är kristna, men även andra religioner finns representerade.

Tidsskillnad: - 7 timmar

Officiellt språk: Engelska. 

Hotell i Chicago

Hitta hotell i Chicago

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Chicago

Vanliga frågor

Det finns 4 flygplatser i Chicago: Chicago O'Hare International, Chicago Midway, Chicago Rockford och Chicago Dupage County.
Gulf Air, Norwegian, GoJet Airlines, Azul Airlines, Thai Airways, Avianca, Austrian Airlines och Frontier Airlines flyger alla direkt till Chicago.
Den billigaste månaden att flyga till Chicago är september.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.