Karta

Flyg till Cebu

Staden Cebu, på ön med samma namn, är den bästa utgångspunkten när du ska dyka i Filippinerna. Inte långt härifrån ligger otroligt vackra stränder med vit sand som bakpulver. Cebu som är den mest tätbefolkade ön i Filippinerna har också en stor ekonomisk betydelse för landet. Hit flyttar många från hela regionen för att söka arbete. I staden finns även många historiska byggnader att besöka och nattlivet är välkänt bland både turister och lokalbefolkningen.

Visum

För att resa till Filippinerna behöver du som svenskt medborgare inte ha ett Fillipinskt visum. Du får stanna i 21 dagar utan visum förutsatt att du vid ankomsten kan visa upp en betald returbiljett. Om du vill stanna längre kan du som svensk medborgare få ett turistvisum som räcker i 59 dagar. Det kan du antingen ansöka om på plats eller i förväg hos den filippinska ambassaden i Stockholm.

Säsong

Man kan åka till Filippinerna året om, kanske undantaget påsken, då filippinerna firar Holy Week, vilket innebär att hotellen bokas upp månader i förväg och priserna på mat och boende tredubblas. Runt januari-maj har största delen av landet sitt bästa väder, under juni-december är det tyfonsäsong.

Ta sig runt

Det enklaste sättet att ta sig runt Cebu är med taxi. Det finns också små lastbilar som fungerar som allmän transport och bussar.

Öppettider

Banker har öppet från 9.00 till 15.00 (måndag-fredag).

Affärer har öppet från 10.00 till 20.00 (måndag-lördag), en del stora livsmedelsaffärer och varuhus har också öppet söndag.

Dricks

Att lämna dricks i Filippinerna behövs egentligen inte, det är inte en filippinsk sedvänja. Men som i de flesta länder uppskattar restaurang- och servicepersonal i Filippinerna om du dricksar några pesos.

Nödnummer

117

Sevärdheter (topp 5)

Taoisttempel

Stadsdelen Beverly Hills i Cebu City ligger ett taoisttempel som är väl värt ett besök. Templet är rikt utsmyckat och består av flera våningar. Här finns vindlande trappor, enorma drakskulpturer och stora balkonger med en spektakulär utsikt över Cebu City.

Manghilaw

För den som är intresserad av natur så är ett populärt resmål berget Manghilaw och det vackra Santa Rosa fallen. Vill man sen ta sig vidare och se exotiska djur så är ett besök på Crocolandia en fullträff där allt från krokodiler, ormar och fåglar visas upp.

Ön Olango

Är man ute efter att snorkla så är ön Olango det perfekta stället som består av sex mindre öar. Här kan du även få syn på många exotiska fåglar.

Magellans kors

Magellan var en känd upptäcksresande och det var han som förde kristendomen till Filippinerna. År 1521 uppfördes ett kors för att markera starten för filippinernas kristnande. Strax därefter brändes dock korset ner av arga lokalinvånare. Några år senare uppfördes en kopia av det

ursprungliga korset. I dag är korset en helig plats och man har uppfört en vacker byggnad för att förstärka platsens betydelse.

Colon street

Colon Street är Filippinernas äldsta gata, och här finns det vackra, men något slitna gamla byggnader. På kvällarna förvandlas hela gatan till en enda stor marknad.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 3 miljoner

Valuta: Filipinsk peso

Landsnummer: 63

Religion: Majoriteten är katoliker

Tidsskillnad: + 6 timmar ( På vintern +7 tim)

Officiellt språk: Filipino är det största språket 

Hotell i Cebu

Hitta hotell i Cebu

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Cebu

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Cebu City: Cebu.
Qatar Airways, Singapore Airlines, SilkAir, Cebu Pacific, Sichuan Airlines, Air New Zealand, Cathay Pacific och Air Swift flyger alla direkt till Cebu.
Den billigaste månaden att flyga till Cebu är september.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.