Karta

Flyg till Asmara

Eritreas huvudstad Asmara är en unik blandning av den arabiska, italienska och afrikanska kulturen. Staden är känd för sin otroliga arkitektur och inte minst sitt härliga klimat med åtta soliga månader per år. Här finns uteserveringar, konditorier och restauranger och flera spännande utflyktsmål, däribland den unika öknen Denkalya. Flyg till Asmara och upplev en av Afrikas mest sprudlande och intressanta städer.

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från icke nödvändiga resor utanför Asmara samt alla resor inom 20 km från gränserna till Etiopien, Sudan och Djibouti.

Visum

Visum krävs och söks på Eritreas ambassad före avresa. Ska du resa utanför Asmara behövs ett särskilt tillstånd från landets myndigheter.

Säsong

Asmara har ett väldigt behagligt klimat året runt. Temperaturen stiger sällan över 30 grader. Mellan maj och september pågår regnsäsongen.

Ta sig runt

Asmara har tio busslinjer som täcker de flesta delarna av staden. Här finns även vita minibussar som fungerar ungefär som taxi.

Öppettider

De flesta butiker håller öppet mellan klockan 08.30-13.00 och 14.30-20.30.

Dricks

10 procent extra läggs automatiskt på notan på restauranger och hotel. Extra dricks är inte nödvändigt. Taxichaufförer förväntar sig inte dricks.

Information och nödfall

Polis: 127799

Ambulans: 124422

Sevärdheter

1. Campo di Citta

Ett område känt för sin koloniala italienska arkitektur och sina många caféer, barer och butiker. Området kallas också för "Kombishtato" och det är här som stadens kanske mest kända gata, Liberation Avenue, ligger.

2. Nyala Hotel

Asmaras högsta byggnad, tillika hotell, har ett välbesökt café på sista våningen.

3. Tselot

Drygt två mil utanför Asmara ligger byn Tselot där du hittar antika tempel och kan iaktta det traditionella bylivet.

4. Martyrys National Park

Denna bergsskog och djurreservat har spektakulära vyer och fantastiska omgivningar. Här finns även grottor och utkiksplatser som ger intrycket av att man står ”ovanför molnen”.

5. Denkalya Desert

Räknas till ett av de mest otroliga landskapen i världen. Asmaraöknen påminner mer om ett landskap på mars än om en plats i närheten av en storstad.

Snabb fakta

Invånare: Cirka 700 000

Valuta: Nakfa

Landsnummer: 291

Religion: Majoriteten är kristna

Tidsskillnad: UTC+3

Officiellt språk: Tigrinska 

Hotell i Asmara

Hitta billiga hotell i Asmara

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Asmara

Vanliga frågor

Det finns 1 flygplats i Asmara: Asmara.
EgyptAir, Ethiopian Airlines, Eritrean Airlines, Turkish Airlines, Air Arabia och flydubai flyger alla till Asmara.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.