COVID-19 (Coronavirus) kan påverka dina resplaner. Vart du än är på väg hittar du de senaste rekommendationerna här.

Nyheter Topp 5 resebloggare i Skandinavien

Alla artiklar

Topp 5 resebloggare i Skandinavien

Resande är som kärlek. Ibland är blotta tanken tillräcklig för att inspirera oss och bära oss genom dagen. Även om vi inte har tid att genomföra resan just då. Och det är därför resebloggar är så populära, även i dessa tider som domineras av sociala medier. Med ett enda klick i en reseblogg kan vi komma till inspirerande resmål genom någon annan. Vi kan se hela världen eller vår egen bakgård. Det är väl fantastiskt? 

Det är knappast förvånande att ett så vackert resmål som Skandinavien också är hemvist för en fantastisk reseblogg. Att bara välja fem för den här listan var ingen enkel sak! Rese-, fotografi-, och matbloggarna som följer är alla exempel på hur bra bilder och ett personligt innehåll kan motivera dig att planera för din nästa reseupplevelse i Skandinavien och Norden. Från isgrottorna på Island och foodie-ställena i Oslo, till dolda pärlor utanför Stockholm och äventyr i Danmark. Det här resebloggarna kommer förnya och stärka din kärlek till det skandinaviska. Är du redo att inspireras?

Fantasiresor reseblogg

Sofia Zetterqvist är en professionell copywriter och den “obotliga fantasiresenär” som startade Fantasiresor 2008. Under de följande 12 åren har hennes reseblogg fått ett antal priser, till exempel utnämningen till “Sveriges bästa reseblogg 2014” av oss här på Skyscanner. Hennes inlägg handlar om allt ifrån skidresor till Idre Fjäll  till mer unika upplevelser som vodka-spa i Seinäjoki, Finland.

Sofia är en självutnämnd introvert och företrädare för långsamma resesätt. Hon kombinerar gärna praktiska stadsguider med mer fantasieggande texter om de platser hon drömmer om att besöka härnäst. Fantasi är ju trots allt vad namnet på hennes blogg redan antyder att det handlar om. Kolla in hennes drömdestinationer inför 2020 och låt tankarna vandra, hur skulle din lista över resedrömmar skulle se ut?

Breakfast in Airports reseblogg

Nikoline har haft sin reseblogg sedan 2015 och blev ett välkänt namn i blogosfären genom DepartDeux. Detta är en danskspråkig reseblogg hon skapade tillsammans med sin pojkvän. Med en mångårig passion för fotografi är det bara naturligt att hon startade en egen rese- och fotografiblogg, den engelskspråkiga Breakfast in Airports. Där kan du följa hennes resor inom Danmark och runt jordklotet, frossa i bloggens minimalistiska estetik. Naturligtvis också av Nikolines fotografier, som ofta tagits med en Nikkormat kamera från 70-talet.

Hon föddes i Frederiksberg, strax utanför Köpenhamn, men har varit bosatt i Barcelona och Shanghai. Hennes blogg kombinerar kärleken till hemlandet med den nyfikenhet på andra kulturer. Det är detta som driver henne att fånga själen hos varje plats hon besöker. Som hon gjorde senast på sin resa till Dubai. Hon är också väldig förtjust i att besöka mer lokala hotel med unik design, vilket hennes senaste resa till södra Sverige är ett bra exempel på.

I heart Reykjavik reseblogg

Resebloggen drivs av Auður och Hrannar som är ett gift par som tagit på sig uppdraget att få människor att förälska sig i hemlandet Island. Auður startade engelskspråkiga I heart Reykjavik redan 2011. Hon ville skapa en resurs för människor som ville veta vad de kunde göra och vart de kunde resa på Island sett ur islänningarnas egna perspektiv. Snart växte hennes reseblogg till att inkludera vandringsturer och 2016 sade maken Hrannar upp sig från sitt jobb för att bli en del av teamet.

Sedan dess kombinerar Auður och Hrannar sin verksamhet av tips om guidade tourer med en inspirationsblogg, där de informerar om allt från hur man bäst besöker Island isgrottor. För foodies erbjuder de info om var man äter bäst i Reykjavik utan att bli ruinerad. Missa heller inte hur man hittar de gäckande norrskenen när vädret inte vill samarbeta.

Sarah in the Green reseblogg

Sarahs reseblogg började egentligen som ett instagram-konto men en resa till Grönland 2014 inspirerade henne att kombinera sitt fotograferande med skrivande. Sedan 2017 har hennes tvåspråkiga (danska och engelska) reseblogg varit en plats där stadsmänniskor, som Sarah själv, kan utforska friluftsresor utan att det blir alltför smutsigt!

Hennes bilder har en tydlig stil. Du kan förvänta dig många väderbitna kustremsor, branta bergsmassiv och klarblåa sjöar, likväl som vilda djur.

Trots att du hittar resmål från hela världen i bloggen är hennes kärlek till Skandinavien uppenbar. Sarah in the Green erbjuder allt från reseguider över Färöarna, vad du kan göra i Grönland, skidåkning i Norge och fotvandringar i Skåne

Anders Husa & Kaitlin Orr reseblogg

Okej, det här egentligen en matblogg och inte en reseblogg, om vi ska vara lite petiga. Men Anders och Kaitlins förmåga att få läsaren att känna sig som om det var hen själv som reste genom Skandinavien, en måltid i taget, saknar motstycke. Vi kunde helt enkelt inte lämna den här resebloggen utanför den här resebloggar listan!

Den Oslo-baserade foodien Anders Husa har rapporterat från nyetablerade restauranger i Norge och Sverige sedan 2015. Han gör också stadsguider för resmål som Göteborg. Bloggen erbjuder fullödiga kartor för foodies som täcker alla större städer i Skandinavien, så att du aldrig mer ska behöva tveka över var du ska äta när du är på resande fot.

Kaitlin Orr anslöt till bloggen 2018, och tillsammans delar de med sig av rekommendationer för restauranger och hotell från Oslo till LA. Vem skulle påstå att mat inte är en orsak till resfeber? 

Vi hoppas att de här resebloggar kommer jaga dig ur soffan och ge dig motivationen att börja planera för nästa resa i Skandinavien!