Nyheter Därför ska du besöka Island på sommaren

Alla artiklar

Därför ska du besöka Island på sommaren

Vad finns det att göra på Island på sommaren? Kolla in våra bästa tips nedan och boka ditt flyg till denna spännande ö redan idag!

1. Ta ett dopp

Sommaren är högsäsong på Island med temperaturer på upp till 20 grader. Det är också under denna tid på året då besökarna är som flest och aktiviteterna på ön är i full gång. Ett stort plus är de ljusa nätterna och midnattssolen som är en fantastisk upplevelse, i synnerhet om du vistas ute i naturen. Här finns det gott om badmöjligheter; både varma och kalla sådana och vad vore en sommar på Island utan bad?

Oavsett om du föredrar varma källor eller pooler är urvalet generöst, både i Reykjavik och utanför. Letar du efter ett familjevänligt bad? Då är Lagafellslaug i Mosfellsbær ett idealiskt val. Är du ute efter en pool med en fantastisk utsikt? Hofsós Swimming Pool vid fjorden Skagafjordur är oslagbar, liksom Krossneslaug i norra Västfjordarna.

2. Hyr bil på Island

Att hyra en bil på Island och köra runt på egen hand är ett riktigt bra sätt att uppleva ön på. Och det är under sommarmånaderna som man kan få ut mest av bilturer här. Du kommer att passera förbi en hel del hänförande natur, så se till att ha kameran redo!

Det finns flera rutter att välja mellan om du inte vill köra oplanerat. En klassisk rutt är Ringvägen som går runt Island. Den är 133 mil lång och vill man köra hela sträckan rekommenderas det att man har drygt en vecka på sig för att få ut det mesta av upplevelsen.

3. Prova camping på Island

Du som ska besöka Island på sommaren bör överväga att packa med campingutrustningen. Sommaren är nämligen högsäsong för camping på ön, både bland besökare och lokalinvånare.

Det finns särskilda campingområden men det är också möjligt att campa fritt så länge du inte gör det på privat område.

4. Besök Västmannaöarna

Ögruppen Västmannaöarna ligger utanför Islands sydkust och är en, ännu, relativt okänd destination för Islandsbesökarna. Huvudön Heimaey har drygt 4200 invånare och en fantastiskt rik historia, unikt landskap och välkomnande atmosfär.

Om du har tur kan du se både valar och sälar i vattnen här och inte minst de fantastiskt charmiga Lunnefåglarna. Västmannaöarna nås enkelt med båt eller flyg från Reykjavik.

5. Gå på musikfestival på Island

Sommaren är inte bara högsäsong för turister på Island, det är också den tid på året då det anordnas mängder med musikfestivaler runt om på ön. Här spelar både lokala och internationella artister, ofta i mycket vackra omgivningar. Man förstår var alla fantastiska isländska artister får sin inspiration ifrån…

Och vad är bättre än en destival på Island på sommaren? Några av de mest populära festivalerna är Secret Solstice Festival, Iceland Airwaves Festival och Bræðslan som anordnas i en gammal fiskfabrik i byn Borgarfjörður.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta