Nyheter Bästa tiden att åka till Bästa tiden att åka till Seychellerna

Alla artiklar

Bästa tiden att åka till Seychellerna

Hämta Skyscanner-appen

Lyxiga Seychellerna med sina 115 öar är en drömdestination med underbara stränder, kristallklart vatten och unika naturupplevelser. Men vilken tid på året är bäst för ett besök på Seychellerna? Vi guidar dig rätt!

En kort sammanfattning innan vi sätter oss in i detaljerna:

Bästa tiden för att besöka Seychellerna: april-maj och oktober-november

Hitta billiga flyg till Seychellerna

Bästa tiden att besöka Seychellerna

Seychellerna har ett tropiskt klimat och fint väder så gott som året om. Temperaturerna ligger på omkring 24-30 grader under hela året. Juli och augusti är de svalaste månaderna och perioden mellan april och november anses vara den mest behagliga. Under dessa perioder är förutsättningarna för strandhäng, dykning och naturupplevelser idealiska.

Mars och april är de varmaste månaderna, men temperaturerna överstiger sällan 31 grader. Under december, januari och februari regnar det som mest på Seychellerna. Det är dock ovanligt med starka vindar på öarna, då de flesta av dem ligger utanför cyklon-bältet.

Hitta hotell i Seychellerna

April-maj

Under april och maj väntar ett varmt men ändå milt väder på Seychellerna. Under denna tid på året är hotellpriserna också lägre, då sommarsäsongen ännu inte börjat. Maj är den månad som har flest soltimmar på Seychellerna; 252,8 stycken.

Juni-september

Perioden juni-september är den mest turisttäta på Seychellerna. Vädret är något svalare och torrt med medeltemperaturer på 25-26 grader.

Oktober-november

Under oktober och november kan du förvänta dig några regnfall, men regnet på Seychellerna är sällan ihållande och temperaturerna fortsatt behagliga. Priserna på hotell är också något lägre under denna period, då den hektiska sommarsäsongen nu är över.

December-mars

Regnperioden på Seychellerna stoppar inte besökarna. Många kommer hit över jul och nyår för att njuta av temperaturer på runt 26-27 grader.

Mer tips & reseinspiration:

Bästa tiden att åka till Thailand

5 annorlunda saker att göra i Prag

Varmt i höst: 10 resmål där solen fortfarande skiner

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.