Nyheter 24 timmar i Bangkok – från palats till takbar

Alla artiklar

24 timmar i Bangkok – från palats till takbar

Även om Bangkok är en alldeles för stor stad att upptäcka och utforska under 24 timmar finns det ändå lite saker som man kan hinna med att göra. Det viktiga är ju, trots allt, inte att göra så mycket som möjligt utan att få en försmak av vad Bangkok och Thailand har att erbjuda!

Det enklaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är via Airport Rail Link. Tåget är även fortsatt det bästa och enklaste sättet att komma till och från de olika områdena i Bangkok, så för att spara tid kan du välja att köpa ett förbetalt tågkort på flygplatsen.

1. Royal Grand Palace + Temple of the Emerald Buddha

Royal Grand Palace är platsen att besöka under en resa till Thailand. Det är helt fantastisk. Kungliga Grand Palace är också hem för Emerald Buddha-templet (Wat Phra Kaew). Det här heliga templet ingår i Grand Palace och är känt för sin vilande smaragd-Buddha. Palatset byggdes 1782 och var under 150 år hem för den thailändska kungen och kungafamiljen. Dessutom residerade den kungliga domstolen här. Byggnaden var också det administrativa sätet för regeringen.

Grand Palace of Bangkok en storslagen byggnad som fortsätter att förföra besökare med sin vackra arkitektur och de intrikata detaljerna som  en tribut till thailändarnas kreativitet och hantverk. Se bara till att komma dit tidigt för att undvika de massiva folkmassorna.

Ett av de enklaste sätten att komma till Grand Palace är via tunnelbanesystemet i Bangkok, känt som BTS. Ta Silom Line till Saphan Taksin Station. Gå ut och leta efter bryggan för Chao Phraya Express Boat som tar dig till Grand Palace.

2. Flytande marknad

Bangkoks två största och mest populära flytande marknader ligger nästan 100 km från centrum. Taling Chan Floating Market är dock en mindre, mindre känd marknad som inte tar lång tid att komma till och kan utforskas på ungefär en timme. Vi rekommenderar detta om du är bekväm att utforska Bangkok på egen hand. Handlarna säljer små portioner av grillade snacks från sina båtar men erbjuder också färska produkter. Du kan också få en fotmassage under ett skuggigt träd eller ta en kort tur upp och ner kanalerna i en longtailbåt.

Glöm dock inte att ha med dig kontanter. I Thailand är cash king och de flesta av dessa handlare på den flytande marknaden är småföretagare eller privata handlare.  

För att ta dig till marknaden är det enklaste att ta BTS Skytrain till Wongwian Yai station och sedan ta en Taxi till Taling Chan. Marknaden är öppen varje dag 08:00 – 5:00.

3.Koh Kret

Vem visste att det finns en ö mitt i centrala Bangkok? Inte jag! Men jo, det finns faktiskt en: Koh Kret är en liten idyll där tiden har stått stilla. Detta är en liten konstgjord ö i Chao Phraya-floden, strax norr om Bangkok. Vill du bara göra en enda sak i Bangkok är detta en fantastiskt avkopplande dagstur. Eller så åker du hit på förmiddagen och upptäcker staden under eftermiddagen. Här hittar du en mängd spännande saker som thailändska godis, gammaldags thailändska hem och intrikat keramik som skapats av Mon-samhällets medborgare.  De flesta av invånarna här är nämligen ättlingar till minoriteten Mon Hill-folket.

Det finns dock mer än bara marknader att se här som till exempel Wat Poramai Yikawat, ett forntida tempel. Templet är det sista i Thailand som har bevarat buddhistiska böner på Mon-språket. På Wat Poramai Yikawat-museet visas intressanta artefakter och kristallarbeten inklusive ett mästerverk av Colonel Chatwat Ngamniyom.

Du kan ta dig dit med båt från Spahan Taksins centralbrygga i Bangkok, ta Chao Phraya expressbåt hela vägen till den nordligaste stationen Nonthaburi . Från Nonthaburi, tar du longtailbåten till Koh Kret Island eller så kan du hyra din egen båt. Du kan besöka denna ö vilken dag som helst under veckan men den är mest livlig på lördagar och söndagar på grund av helgmarknaden.

4. Khao San Road

Bangkoks backpackers favoritresmål, Khao San Road, är trångt, bullrigt, fullt av liv och rörelse. Helvete för vissa, roligt för andra. Oavsett är det en gata som varje besökare i Bangkok bör besöka minst en gång, även om det bara är för en rolig utekväll. Khao San Road är fylld med restauranger, barer och butiker, män som försöker sälja skräddarsydda kostymer och backpackers. Barerna är fyllda med musik, resenärer och musik. Missa heller inte marknadsstånden som erbjuder skorpioner på en pinne eller varför inte chokladdoppade skalbaggar? Det finns gott om udda insekter att testa för den modiga!

Chao Phraya Express Boat är det billigaste och mest natursköna sättet att ta sig till Khao San Road. Om du kommer från stadens centrum, ta Skytrain till Saphan Taksin station, där du kan sedan byta till expressbåten vid Sathorn brygga.

5. Vertigo – Banyan Tree Bangkok Sathorn

Denna utomhusbar och restaurang ligger 61 våningar ovanför de livliga gatorna i Bangkok med en magnifik utsikt över staden. Den eleganta miljön är kosmopolitiskt chic och elegant. Njut av några av världens finaste champagnesorter, exotiska cocktails, vin eller alkoholfria drycker i barområdet.

Om du är hungrig erbjuder man också en minnesvärd middag med grillad skaldjur. Vertigo ligger på Banyan Tree Bangkok, 21/100 på South Sathon Road och är öppet 18:00 – 22:30 dagligen.

Om du trots allt inte vill lämna Bangkok efter 24 timmar…

Att välja ett ställe att bo i Bangkok bland det överväldigande antalet hotell, resorts, vandrarhem och pensionat kan vara som att försöka bestiga Mount Everest utan syrgas. Lyckligtvis finns Skyscanners sök för hotell som i alla fall kan hjälpa dig att skala ner antalet möjliga hotell och du kan göra det på plats i Bangkok om du har laddat hem appen. Gör det! Vi lovar att du inte kommer vilja resa vidare från Bangkok efter bara 24 timmar.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta