Nyheter 10 hemliga paradisöar

Alla artiklar

10 hemliga paradisöar

Anser du att du redan har besökt de flesta populära resmålen och drömmer i stället om att upptäcka något nytt, lite mer exotiskt? Dröm dig bort till någon av dessa fantastiska paradisöar!

1. Saint Vincent och Grenadinerna

Saint Vincent och Grenadinerna är ett förbisett och ytterst rofyllt hörn av Karibien. De 10 huvudöarna erbjuder, liksom de omgivande öarna, på vulkaner, vattenfall, vackra stränder, och mycket mer. På Saint Vincent, den största av öarna, får du inte missa att bada i Owia Salt Pond, som ofta beskrivs som ett utomhusakvarium med sina färgglada fiskar och korallformationer.

För dig som tröttnar på att plaska runt rekommenderar vi ett besök till huvudstaden Kingstown, där du finner ett intensivt folkliv och husväggar i pastell. Till sevärdheterna tillhör bland annat botaniska trädgården och katedralen Saint Marys.

St:t Vincent och Grenadinerna

2. Vanuatu

Denna ögrupp i södra Stilla havet består av hela 83 öar och har cirka 250,000 invånare. Öarna är täckta av mycket skog och tät vegetation, och inte minst vulkaner. Vulkanen Yasur som ligger på ön Tanna sägs vara en av världens mest aktiva och lätttillgängliga och är en minst sagt häftig upplevelse.

Med bil kan man ta sig så nära som 150 meter från toppen, där man kan titta rakt ner i själva kratern.

3. Cooköarna

Cooköarna är förmodligen den minst hemliga ögruppen på vår lista. Ögruppen består av totalt 15 öar varav Rarotonga är den största och även hem till huvudstaden Avarua. Som de flesta andra Söderhavsparadis erbjuder Cooköarna kritvita stränder med vajande palmer, turkost vatten och en oftast molnfri himmel. Smekmånad nästa?

4. Dominica

Dominica saknar gigantiska hotell och har förblivit relativt hemlig i jämförelse med närliggande öar såsom Barbados och St Lucia. Ön har inte bara vackra stränder att skryta med, utan även Karibiens vildaste landskap. Dominica är ett riktigt paradis för dig som vill uppleva naturen på riktigt, exempelvis genom att vandra Waitukubuli National Trail. Leden, som är 185 kilometer lång, slingrar sig över hela ön och tar dig förbi varma källor, sagoliknande Emerald Pool samt nationalparken Morne Diablotin.

Huvudstaden Rosseau har även sin charm och är definitivt värd ett besök.

5. Komorerna

Förbundsrepubliken Komorerna är ett litet öparadis vid Afrikas östra kust. Trots att landet är väldigt litet, bara 2170 kvadratkilometer, har det en stor kulturell mångfald; här kan du springa på någon som pratar arabiska, franska eller komoriska. Se delfiner simma runt vid Hahayas kust eller, om du har tur, en enorm sköldpadda lägga ägg på stränderna i Moheli.

Komorerna

6. Salomonöarna

Precis brevid Papua Nya Guinea ligger Salomonöarna med sina cirka 500,000 invånare som är utspridda på de många öarna. Den som åker hit kommer kunna njuta av ett riktigt paradis med allt vad det innebär. Passa på att öluffa och försök besöka så många av de 1000 öarna som möjligt.

Salomonöarna är även ett fantastiskt resmål för de som gillar att dyka, här kan man nämligen utforska Marovo – världens största saltvattenslagun.

7. São Tomé och Príncipe

Den näst minsta staten i Afrika ligger endast 250 kilometer nordväst om Gabons kust. São Tomé och Príncipe blev år 1974 självständigt från Portugal men de portugiska influenserna är fortfarande väldigt tydliga. Färgglada byar med museum och gallerior, god mat och en rikt djurliv är bara några av de saker som de totalt tio öarna har att erbjuda.

8. Tuvalu

Med cirka 2,000 besökare per år toppar Tuvalu listan på de minst välbesökta länderna i världen. Trots det så erbjuder önationen på massvis aktiviter, exempelvis vattensport och traditionell dans. De vänliga invånarna bidrar till en alldeles speciell atmosfär och det finns definitivt ingen plats för stress. Detta står i kontrast till faktumet att Tuvalu hotas av den stigande havsnivån och forskare har beräknat att ön inom snar framtid kommer att läggas under vatten.

9. St. Kitts och Nevis

St. Kitts och Nevis är en favorit bland kryssningsfartyg, men dessa två öar är värda mer än ett dagsbesök. St Kitts är huvudön och här finner du trivsamma barer på den färgglada bargatan ”The Strip” medan Nevis är betydligt mer fridfull. På St. Kitts östkust rekommenderas ett besök till Frigate Bay där du hittar vackra stränder, frodiga regnskogar och sist men inte minst, den gamla militäranläggningen Brimstone Hill som är utnämnd till ett världsarv av UNESCO. På Nevis finna flera mindre och nästan öde paradisstränder.

10. Palau

Precis brevid Mikronesiens federerade stater ligger magiska Palau som består av flera öområden med över 300 öar. Besök drömlika vattenfall, snorkla genom den färgglada undervattensvärlden eller upptäck din inre äventyrare genom att paddla kajak. Välkommen till paradiset!

Palau

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta