Karta

Flyg till Santorini (Thira)

Aktuell information i november 2016

Så hittar du billiga flyg till Santorini

Letar du efter billiga flyg till Santorini flygplats? Skyscanner kan hjälpa dig. Med vår oberoende resesökmotor hittar du de billigaste flygen och kan flyga billigt till Santorini helt utifrån dina egna önskemål.

Det enda du behöver göra är att fylla i när och vart du vill åka och så skannar vi av hela marknaden med miljontals flyg för att hitta det bästa erbjudandet till dig.

Om du dessutom är flexibel med när du ska resa, kan du pröva Skyscanners sökfunktion ”Hel månad”. Som namnet avslöjar får du en överblick på flygpriserna under en hel månad och kan på så sätt välja det billigaste datumet.

Flygbolag som flyger till Santorinis flygplats

Novair har direktflyg från Arlanda flygplats i Stockholm till Santorinis flygplats.

Därtill har bland annat bolagen My Austrian, Lufthansa, Swiss, Aegan, Iberia och Norwegian flyg till Santorinis flygplats med en eller flera mellanlandningar. Du kan också flyga direkt från Köpenhamn med Norwegian.

Här kan du se vilka fler bolag som flyger till Santorini.

Ta dig till och från flygplatsen

Santorini flygplats Santorini Airport ligger cirka 6 km från byn Kamari. Det finns bussar som tar dig in till centrum på cirka 20 minuter. De går inte regelbundet och inte heller under hela dagen. Andra alternativ är ta taxi eller att hyra en bil.

Det kan du förvänta dig på Santorinis flygplats

Santorinis flygplats är ganska liten och under högsäsongen kan det kännas både trångt och varmt där inne. På flygplatsen hittar du taxfree-butiker, bankomater, små butiker, biluthyrningsfirmor och kaféer och barer.

Vädret i Santorini

Santorini har i medeltal mer än 300 soldagar per år. Här råder Medelhavsklimat med milt väder på våren och hösten och heta somrar. På vintern kan man se snö uppe i bergen.

Bästa tiden att besöka Santorini

Från maj till september. Under högsäsongen i juli och augusti kan det ibland bli för hett och trångt.

Saker att se och göra i Santorini

Förutom att äta god mat, bada, sola och simma finns även många andra saker att göra på Santorini. I staden Oja ligger den mysiga lilla fiskehamnen Amoundi Bay som är ett måste att besöka ifall man har några timmar över. En perfekt plats för att bada och äta lite god mat. Ancient Thera är en gammal grekisk by med en mycket fascinerande och spännande historia. Här kan man promenera runt bland de gamla ruinerna och bland annat titta på de gamla teaterna och de häftiga gränderna. På Santorini finns det även många företag som erbjuder vinprovning.

Hotell i Santorini

Hotell i Santorini - jämför priser 

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Santorini (Thira)

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.