Santorini

1 feb. 20202 feb. 2020

2 vuxna - 1 rum

I mitten av den grekiska övärlden ligger Santorini, som många menar är världens vackraste plats. Det är stora ord, men den som en gång besökt Santorini är definitivt böjd att hålla med! På den här lilla vulkanön ryms både små söta byar med vitkalkade hus och slingrande små vägar, vidsträckta stränder och även många spännande sevärdheter längs det många gånger dramatiska landskapet. År 1956 skedde en kraftig jordbävning på Santorini, som ändrat landskapet i grunden. Man kan tydligt se spåren efter jordskalvet i öns kraftiga sluttningar och alldeles unika bergsformationer. Perfekt semestermål för den som älskar både sol, bad och vacker historisk miljö! Här vill du stanna många dagar, välj bland något av Santorinis många hotell eller lägenhetshotell det finns många boenden i varierande prisklasser att välja på. 

Var ska man bo på Santorini?

Bo vykortsvackert i Oía! 

Oía tillhör de mest kända platserna på Santorini. En liten lugn by med vackra små hus och lokala butiker och restauranger. Oía är relativt lugnt på dagen, men under kvällen strömmar det till turister för att se den sagolikt vackra solnedgången. Många av barerna och restaurangerna i Oía ligger på första parkett för en riktigt pampigt utsikts-avslut på dagen. Här hittar du många av Santorinis hotell, men även lägenhetshotell och lägenheter att hyra. Passa på att stanna några dagar och vidga vyerna! Mellan Oía och Fira, dvs Santorinis nordvästligaste samhälle samt Fira som ligger mer söderut, kan man med nöjde göra dagsutflykter och vandringar. Man vandrar då söderut längs västkusten, och ett tips är att ta med kameran för här finns gott om andlöst vackra vyer att föreviga. 

Oía är perfekt semestermål för den som är ute efter lite lugn och ro, närmaste sandstrand ligger nämligen en kort bussresa bort. Skulle man mot förmodan tröttna på lugnet går det bussar ofta och över hela Santorini. 

Bo vid vulkanstranden Perissa

Perissa är Santorinis kanske finaste vulkanstrand. Att sanden är vulkanisk innebär att den är lite mörkare i färgen och mycket finkornig. Strandremsan är lång, sträcker sig hela 7 km längs Santorinis sydöstra kust. Det långgrunda vattnet gör stranden mycket barnvänlig och också välbesökt. Den som söker efter hotell på Santorini i närheten av Perissa, kommer inte att bli besviken. Här finns nämligen gott om prisvärda hotellrum att hyra, så väl som lägenhetshotell att hyra in sig på. Perissa är perfekt för den som vill landa ett bra pris på sin semester utan att göra avkall på vackra omgivningar och sol och bad-möjligheter. Vill man se mer av Santorini är det aldrig långt till närmaste busshållplats. Vill man vara lite mer flexibel kan det vara en bra idé att hyra en vespa att ta sig runt på, på ön. Både smidigt och lätthanterligt. 

Flyg till Santorini

Visst längtar man efter semester? Flyg när det passar dig, hitta ett smidigt flyg med hjälp av Skyscanner!

Informationen på sidan är från december 2017.

Hotell med toppbetyg i Santorini

från 783 SEK
från 1 108 SEK
från 927 SEK

Vanliga frågor

Den billigaste månaden är januari, med ett genomsnitt på 1 265 SEK per natt. Den dyraste månaden för boende i Santorini är juli, med ett genomsnitt på 2 980 SEK per natt.
Det genomsnittliga hotellpriset i januari förra året var 1 528 SEK per natt. Det är detsamma som det genomsnittliga priset per natt under de senaste 12 månaderna.
Närmaste flygplatsen för Santorini är Santorini (Thira) (JTR) (4,12 km). Övriga närmaste flygplatser inkluderar: Paros (71,15 km)

Planera en resa till Grekland