Karta

Flyg till Quito

Quito, välkommen till Quito, huvudstad i Ecuador och beläget vid vulkanen Pichinchas fot. Quito, med officiellt spanskt namn San Francisco de Quito bebos till största delen av mestiser och indianer.

 

Visum

 

För att resa in i Ecuador krävs att passet är giltigt minst i sex månader. En svensk medborgare får normalt stanna som turist i upp till 90 dagar.

Det är resenärens ansvar att tillse att inresan i Ecuador sker i enlighet med bestämmelserna och för senast uppdaterad information samt för information om vilken typ av tillstånd som behövs för besök som inte är turistbesök, tex. den som reser i tjänsten för en organisation, eller företagsbesök vänligen kontakta Ecuadors konsulat i Sverige.

 

Säsong

 

Staden har två årstider; torrperioden (kallad sommar) som, med variationer, kan utsträcka sig mellan juni och november och den regnigare tiden under resten av året.

 

Ta sig runt

 

Quito är begränsat promenadvänligt - det fungerar i Gamla delen men annars är det bättre att anlita någon av många tillgängliga taxin eller lista ut en rutt med lokalbussen.

 

Öppettider

 

Butiker är öppna från kl. 09.00 till 13.30 och från 15.00 till 19.00 . De flesta butiker stänger för en siesta från kl. 13.30 till 15.00 och de flesta är stängda på söndagar.

 

Dricks

 

På restaurangnotan adderas förutom 12% skatt även 10% serviceavgift så inga övriga tillägg är nödvändiga. Om du dock är nöjd med maten och serveringen är det såklart välkommet med en extra avrundning uppåt på slutsumman.

 

Information och nödfall

 

Allmänt nödnummer 911

Polis 101

 

Svenska konsulatet i Quito

Juan Severino E8-38 y Diego de Almagro

Edificio Argentina Plaza, piso 2, oficina 201

Quito

Tel. +593 2 3800630

 

Sevärdheter

Nationalmuseet hyser en av landets största samlingar av ecuadorians konst. Här finns magnifika verk, ett guldrum med den strålande sol-masken, mer än 1000tals keramiska föremål daterade 12000 fKr, pilspetsar, och en imponerande mängd material som berättar om landets kultur. från de första nomadjägarna via Valdivia-, Chorrera-, Machalilla-kulturen osv. genom landets vindlande historia.

 

Gamla staden (Quito s Centro Histórico) kommer att förföra dig med sina smala, vindlande gator, färgstarka folkliv, smittande energi och en atmosfär skapad av dagens brus och dåtidens bebyggare. Passa på att se klostret San Francisco och Plaza de la Independencia. Här är livligt, ljudligt och levande! Bland dessa byggnader från en annan tid, kloster, kyrkor och kapell svävar historien sin gilla gång över huvudet på taxin, bussar, poliser i kamp mot trafikströmmar på de smala gatorna, gatuförsäljare och flanörer. Man blir förskräckt först men sedan förälskad.

 

Katedralen i Quito ser inte så mycket ut från utsidan, som andra liknande verk i staden, men ta dig tid att gå in. Här finns konstskatter från Quitoskolade konstnärer. Se särskilt Den sista måltiden som med många finurliga detaljer och tolkningar kommer att fång dig en lång stund.

 

TelefériQo. Om du vill undersöka staden lite från ovan kan du haka på en tur med linbanan. En 10minuters tur 2,5 km upp mot toppen Cruz Loma bjuder dig på en alldeles spektakulär utsikt över det bergiga landskapet. Väl upp kan du vandra eller varför inte hyra en häst för fler sagolika upplevelser.

 

Här kan du ta en stilla promenad från södra till norra halvklot och med ett galant skutt korsa ”nästan” ekvatorn. Samtidigt kan du passa att se de absolut fascinerande solur som här med hjälp av solens strålar ger dig exakt information om tid, säsong mm. Museets (Museo Solar Init Nan) huvudsyfte är att dels rädda och återuppliva världsbilden som geografiskt center, dels skapa en ekologisk livsmiljö ”mitt i världen”.

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Quito

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.