Nyheter Resetips Italien med barn: 5 höjdpunkter från norr till söder

Alla artiklar

Italien med barn: 5 höjdpunkter från norr till söder

Planerar du att besöka Italien med barn? Här är 5 tips på aktiviteter som ni inte får missa!

Hitta billiga flyg till Italien

1. Gelato Museum Carpigiani, Bologna

Vem älskar inte glass? Den lokala glassen är dessutom en av de absoluta höjdpunkterna när du besöker Italien med barn. Italiensk glass är känd världen över och en viktig del av italienarnas kulinariska historia.

På glassmuseet i Bologna kan ni lära er allt om glassens historia, ta en guidad tur med provsmakning och lära er att göra egen glass.

LÄS MER: Sista minuten Italien: så hittar du billiga resor till Italien

2. Peterskyrkan, Vatikanstaten, Rom


Peterskyrkan är en kyrkobyggnad belägen i Vatikanstaten i Rom och katolicismens huvudkyrka. Kyrkan är dessutom en av Italiens främsta sevärdheter. Den är också landets största och mest spektakulära kyrka.

Vad sägs om att kombinera historia och kultur med en fysisk utmaning? Klarar ni av att ta er de 871 stegen upp i toppen av kyrkan väntar en häftig belöning i form av en fantastisk utsikt över Vatikanstaten.

LÄS MER: Ät & utforska: De bästa mat-destinationerna i Italien

3. Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo da Vinci, Milano

Det är i Milano ni hittar Italiens största vetenskapsmuseum som täcker hela 50 000 kvadratmeter. Det är en plats där du upplever en unik och engagerande inställning till vetenskap och teknik. Här finns över 10 000 objekt!

Till exempel finns här en helikopter-simulator där ni kan flyga över Milano och en bokhandel fylld med prylar, spel och spännande vetenskapsböcker. I museet finns också ångtåg, italiensk första ubåt och ett flertal modeller baserade på da Vincis kända teckningar.

LÄS MER: 10 underbara stränder i Italien

4. Strandhäng på Sardinien

Sardinien har några av Italiens allra vackraste stränder, från undangömda badvikar till vita och kilometerlånga paradisstränder. Besöker du Italien med barn som är lite äldre kan ni se fram emot ett stort utbud av vattensporter.

Stränderna på Sardinien passar också utmärkt för snorkling, inte minst de längs med Costa Smeralda. Ett häftigt utflyktsmål är Grotta di Nettuno som ni hittar i närheten av Alghero.

5. Vulkanspaning på Sicilien

Vulkaner brukar fascinera barn i alla åldrar, vad sägs om att uppleva en på riktigt nära håll? På Sicilien finns Europas högsta aktiva vulkan, Etna. Vill ni ta er till toppen av vulkanen kan ni göra det både till fots, med linbana eller med jeepar.

Besöker ni Sicilien och Etna på vintern kan ni till och med åka skidor här.

Redo att boka billiga flyg?

Karta

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.