Nyheter Europas vackraste slottshotell

Alla artiklar

Europas vackraste slottshotell

I Europa finns mängder med fantastiska gamla slott där du kan tillbringa en oförglömlig helg. Vi har valt ut sex favoriter.

Slottshotell i Europa finns det gott om. Har du alltid drömt om att bo på ett slott kan det på riktigt bli verklighet. Men vilket ska man välja. Här har vi listat de slottshotell i Europa som vi tycker är finast och mest romantiska. 

1. Schlosshotel Igls, Österrike

Beläget i hjärtat av de österrikiska alperna ligger detta sagoliknande slott som lovar sina gäster avskildhet och exklusivitet in i minsta detalj. Alla hotellrummen har en fantastisk utsikt över bergslandskapet och är individuellt inredda.

Schloss Igls byggdes 1887 och var då tänkt att fungera som ett privat sommarresidens. Men redan 1912 började man ta emot gäster här, först som pensionat och sedan som ett enklare bed and breakfast. Idag är slottet ett exklusivt och intimt slottshotell i Europa, beläget knappt en mil från flygplatsen i Innsbruck.

2. Ashford Castle, Irland

Det flerfaldigt prisbelönade slottshotellet Ashford Castle har utsetts till ett av världens lyxigaste och mest romantiska hotell och även till det bästa tänkbara boendet på Irland. Det kvalar därför lätt in på vår lista över fina slottshotell i Europa. Slottet är populärt inte bara bland par på smekmånad utan även bland golfare och vinentusiaster.

Ashfords historia sträcker sig bak till 1228 och mycket av det gamla finns bevarat än idag. Slottet bjuder sina besökare på mängder med aktiviteter däribland fiske, kajakpaddling, familjeaktiviteter och jakt med rovfåglar, falkenering. Du tar dig enklast till Ashford Castle med flyg till Dublin.

3. Sababurg, Tyskland

Det nästan 700 år gamla slottet Sababurg, också känt som Törnrosas slott, har en underbar rosenträdgård och inhyser förutom slottet även en restaurang, ett café och privat bostad. Detta är ett slottshotell i Europa där besökarna kan njuta av de romantiska omgivningarna och varför inte följa med på den guidade turen ”Sleeping Beauty”.

Slottet har en fantastisk innergård där teaterföreställningar, konserter och föreläsningar äger rum och i närheten finns också en djurpark med mängder av vilda djur. Sababurg ligger i hjärtat av Tyskland mellan Salzburg och Leipzig.

4. Castello Delle Quattro Torra, Italien

Blicka ut över olivodlingarna och kullarna från detta fyrtorniga italienska slott beläget strax utanför Siena i centrala Italien. Här kan du avnjuta en slottsweekend med alla självklara inslag men också ha stranden och staden på behagligt avstånd. Ett fint alternativ om du är ute efter slottshotell i Europa med varierande programpunkter på dagsagendan. 

Detta medeltida slott har varit i samma familjs ägor sedan slutet av 1800-talet och idag erbjuder man sina besökare möjligheten att hyra en lägenhet eller att ta in på slottets bed & breakfast. De mycket stilfullt italienskt inredda lägenheterna kostar drygt 10 000 kronor per vecka. Närmaste flygplats finns i Florens.

5. Castillo de Cardona, Spanien

Vad sägs om att tillbringa helgen i ett fort byggt på 900-talet? Denna imponerande byggnad, belägen vid floden Cardoner inte långt från Sevilla, är idag ett fyrstjärnigt boende med bevarad charm och moderna bekvämligheter. Castillo de Cordona inhyser en fantastisk medeltida restaurang som serverar katalanska specialiteter och har ett mycket omtalat ost- och korvbord.

Parador förstördes till en stor del under det spanska inbördeskriget men restaurerades varsamt upp och slog upp dörrarna till sin nuvarande verksamhet 1976. Vi lovar detta är en av de bästa upplevelserna på ett slottshotell i Europa som vi prövat på. 

6. Eremitaget, Ryssland

Det blir knappast lyxigare än så här när du bokar ett slottshotell i Europa. Eremitaget i Sankt Petersburg är ett av världens främsta konstmuseer och inrymt i sex historiska byggnader, varav det största är Vinterpalatset. Här finns sedan 2013 State Hermitage Museum Official Hotel inhyst.

Kombinera dina slottsdrömmar med en rejäl dos kultur och historia under ett besök på detta minst sagt sagolika boende.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta