Karta

Flyg till St Petersburg Pulkovo

St Petersburg (1914-1924 Petrograd; 1924–1991 Leningrad). Välkommen till en stad med spännande och våldsam historia. Storslagen arkitektur, gästvänlig lokalbefolkning och massor att se och upptäcka här i Nordens Venedig. Välkommen på en resa till en nutid i en annan form.

Visum

För att resa in i Ryssland måste utländsk medborgare inneha giltigt visum. Visumet måste erhållas före inresan i Ryssland. Det finns visum i olika kategorier beroende på resans art. Mer information om vilka handlingar som behövs samt gällande regelverk och prislista finns här

Säsong

Vädermässigt kan besökare från Stockholmsregionen känna sig som hemma - här är det så gott som samma klimat men toppat av lite varmare somrar och lite kallare vintrar. Högsäsong juni till augusti.

Ta sig runt

Tunnelbanan, Metron täcker in det mesta av staden och är Ryssland största. Stationerna är värda ett besök då de är dekorerade och utsmyckade. Tänk på att vara extra uppmärksam när du använder Metron för både aviseringar och skyltning är till största delen på ryska.

Öppettider

De flesta stora butiker har öppet till 20.00 och du kan hitta livsmedelsbutiker med service dygnet runt.

Dricks

Sedvanlig dricks på restaurangerna är ett 10% påslag på notan och observera att här förväntar sig även restaurangens garderobiär en sedel när ni hämtar era ytterkläder. 

Information och nödfall

Polis 102

Ambulans 103

Brandkår 101

Sveriges generalkonsulat Malaya Koniushennaya, 1/3, Telefon +7-812-329-14-30,

Sevärdheter

1. Eremitaget, världens äldsta museum med 350 salar fyllda av mästerverk från de största konstnärerna. Bland andra är Da Vinci, Michelangelo, Raphael, Rembrandt, Rubens, Renoir, Cezanne, Monet, Van Gogh, Matisse och Gaugin representerade här. Men även arkeologiska fynd, Fabergés juvelkonst och andra antikviteter för att nämna några av de 3 miljoner skatter som finns i samlingarna.

2. Nevskji Prospekt. Paradgatan. 4,5 km lång och med hela fem metro-stationer längst vägen. Du passerar både floden och fler kanaler på din promenad och förstås finns här shopping, kultur, kyrkor och palats. En promenad längs gatan ger dig smakprov på det mesta av det ståtliga St Petersburg men är mest känt som shoppingstråk. Om du inte hinner hit i dagsljus så är du välkommen på kvällen - det är här runtom som nattlivet pulserar.

3. Uppståndelsekyrkan byggdes på fläcken där tsar Alexander II mördades 1881. Kyrkan kallas också ”kyrkan av det spillda blodet”. Den praktfulla exteriören tar andan ur besökaren men tveka inte att ta en tur även inuti, du får en magnifik upplevelse bland mosaiker och målningar.

4. Pavlovska parken sträcker sig vida runt Pauls slott. Parken bjuder på mjuka höjder, blomstrande dalar, porlande vattenfall och gnistrande sjöar. I detta vidsträckta paradis hittar du säkert en pittoresk plats för en avskild picknick. Från slottets terass har du sedan en fantastisk utsikt över broar, båtliv och det lilla vänskapstemplet.

5. Passa på att njuta av St Petersburg från vattnet genom att hoppa på en av kanalernas sightseeingbåtar. Många av de magnifika byggnadsverken står till beundran längs stränderna. Du kommer att passera ett antal broar på färden - håll i hatten! Endel av dem är förvånansvärt låga!  

Hotell i Sankt Petersburg

Hitta hotell i Sankt Petersburg

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära St Petersburg Pulkovo

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.