Nyheter Besöka Faro: 5 tips du inte får missa

Alla artiklar

Besöka Faro: 5 tips du inte får missa

Ska du resa till Portugal? Från fadokonserter till öde öar och ljuvlig natur, här är våra bästa tips för dig som kommer att besöka Faro.

1. Parque Natural da Ria Formosa

Naturparken Parque Natural da Ria Formosa i Algarve är ett av Portugals sju naturliga underverk och ligger strax väster om Faro. Ska du besöka Faro bör du inte missa att ta dig hit! Parken, som är sex mil lång, är en oas för flyttfåglar och havsliv men bjuder också på fantastiska stränder.

Algarve är inte Algarve för intet! Du kan uppleva parken både till fots och på cykel, eller varför inte med båt? Det anordnas utflykter med både katamaraner och småbåtar, ett underbart och avkopplande sätt att uppleva några av de bästa delarna av parken på.

2. Gamla stan i Faro

Faro är huvudstaden i Algarve och Gamla stan i Faro är ett måste för alla som besöker Faro. Mysiga gränder, mängder mer restauranger och vacker arkitektur. Gamla stan i Faro bjuder på många fina små torg och en avslappnad stämning, här kan man strosa runt länge och bara njuta.

Missa inte att titta in till de små butikerna där man kan köpa lokala hantverk och fina lädervaror. Ett besök på katedralen är också ett måste. Avsluta din rundtur i gamla stan med att slå dig ner på ett mysigt café och bara njut av lugnet och människorna som passerar.

Har du tur eller planerar lite extra och prickar du in någon av alla de event i Faro – många är årliga och bjuder på fantastisk Fado musik!

3. Ilha Deserta/Ilha da Barreta

Algarvekustens enda öde ö, Ilha Deserta, är känd för sin paradisstrand och orörda natur. Ön, vars formella namn är Ilha da Barreta är unik i sitt slag och ett måste för naturälskaren. Öns strand är drygt sju kilometer lång och det enda som finns på ön, utöver lugnet, är en restaurang.

Ilha Deserta kan nås med båt från Faro, en tur som tar cirka 45 minuter. Glöm inte att ta med solskyddet!

4. Forum Algarve

Ska du besöka Faro och vill hinna med lite shopping? I Forum Algarve hittar du det mesta och dessutom i mycket vacker miljö. Här väntar en bra blandning av butiker i olika prisklasser, men också flera matställen.

Forum Algarve ligger cirka 5 minuters körning från centrala Faro och är ett bra besöksmål under regniga dagar. Om du ska hyra bil i Faro och köra till köpcentret, kan du parkera bilen gratis i det underjordiska garaget.

5. Museu Municipal de Faro

Vill du lära dig mer om Faros historia när du ska besöka Faro? På Museu Municipal de Faro finns både historiska föremål och konst, från förhistorisk till modern tid. Museet, som öppnades redan 1894, har utsetts till ett av de bästa i Portugal.

Avsätt en till två timmar för att hinna med att se museets verk och avsluta ditt besök med en lugn stund i den fina innergården där det anordnas fadokonserter.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.