Nyheter Allt du behöver veta om att resa till Ryssland

Alla artiklar

Allt du behöver veta om att resa till Ryssland

Ska du besöka världens största land? Titta närmare på Skyscanners guide över sådant som du bör känna till inför ditt besök i Ryssland.

Sagolika gamla stadskärnor, en rik historia och modern lyx; Ryssland är ett land av stora kontraster, inte minst mellan landsbygd och stad. Planerar du att resa till Ryssland? Här är några saker som du bör ha koll på innan du ger dig av:

Flyg till Ryssland

Från Sverige finns direktflyg till Sankt Petersburg och Moskva. SAS flyger direkt från Arlanda till Sankt Petersburg. Flygbolaget Aeroflot trafikerar sträckan Arlanda-Moskva. Klicka här för en komplett lista över flyg från Sverige till Ryssland.

Du som bor i södra Sverige kan överväga att ta ett flyg från Danmark till Ryssland. Från Kastrup flygplats i Köpenhamn finns direktflyg till både Sankt Petersburg och Moskva. Flygbolaget S7 Airlines flyger sträckan Kastrup till Sankt Petersburg och Aeroflot trafikerar Kastrup-Moskva.

Klicka här för en komplett lista över flygbolaget som erbjuder flyg från Danmark till Ryssland.

Moskva

Visum för att resa till Ryssland

Svenska medborgare behöver visum för att kunna resa till Ryssland. Visumet måste vara klart innan du kommer till landet. Visumansökan kan fyllas i på nätet och lämnas därefter in till visumcenter i Stockholm eller Göteborg. I Skyscanners guide, ”Allt du behöver veta om turistvisum”, kan du läsa mer om alla stegen i den processen.

LÄS MER: Visum Ryssland: Allt du behöver veta om turistvisum

Visum

Transport i Ryssland

I större ryska städer som Moskva och Sant Petersburg fungerar kollektivtrafiken bra och du kan lätt ta dig fram med exempelvis tunnelbana, spårvagn eller buss. Ska du ta en taxi bör du försäkra dig om att det är en bil från ett officiellt taxibolag.

Vill du hyra bil i Ryssland? Tänk på att det ryska vägnätet är av varierande kvalitet och att trafiken kan vara intensiv. Trafikkulturen i Ryssland skiljer sig också åt från den svenska och kan upplevas som hård.

Ryssland

Valuta i Ryssland

För att kunna betala med kontanter under din resa till Ryssland behöver du växla pengar till den ryska valutan rubel. På vissa ställen anges priser ibland i euro eller dollar, men dessa räknas alltid om till rubel.

Tänk på att Ryssland har vissa restriktioner när det kommer till mängden kontanter som får föras in och ut från landet och att det krävs ett särskilt tillstånd alternativt en valutadeklaration för utförsel av högre belopp.

Ryssland

Hotell i Ryssland

För dig som ska resa till Ryssland finns en uppsjö av hotell i alla prisklasser, inte minst i det stora städerna. Tänk dock på att populära och prisvärda boenden snabbt kan bli fullbokade vid större evenemang, var därför gärna ute i god tid med din bokning.

Ryssland

Informationen i artikeln är korrekt per 11/12/2017 och är erhållen från sweden.mid.ru/web/sweden-sv/ryska-visumcentralen. Kontrollera alltid den senaste informationen på ambassadens hemsida innan du bokar en resa.

Skyscanner är en resesökmotor som hjälper dig att få dina pengar att räcka längre vid bokning av flyg, hotell och hyrbil.

Karta