Res medvetet

Vi älskar vår planet och vi vill fortsätta att utforska den. Vare sig du ska iväg på ditt livs äventyr eller en impulsiv minisemester, affärsmötet du inte får missa eller en släktträff gillar vi verkligen att du ger dig ut i världen.

Från ökad kulturell förståelse till att hjälpa den ekonomiska utvecklingen är det svårt att blunda för den positiva inverkan resandet har på världen. Men det har sina negativa sidor också, och vi vet att flygresor påverkar miljön en hel del. Det är dags att fundera på valen vi gör när vi vill flyga.

Det här kan du göra till att börja med.

Minska koldioxidutsläppen

Det går inte att förneka att flygplansmotorer förbrukar bränsle och orsakar koldioxidutsläpp (CO₂). Ju mer vi flyger, desto mer koldioxid släpps ut i atmosfären.

En del flygplan förbrukar mindre bränsle eller släpper ut mindre koldioxid än andra. Därför har vi börjat markera dessa, så att du kan göra ett välinformerat val när du planerar din resa.

Hur beräknar vi utsläppen?

Vi analyserar flygplansmodellen för rutten och kollar om den har bränslesnåla motorer eller andra modifieringar.

Vi beräknar utsläpp baserat på faktorer som distans, kapacitet och flygtid. Då de största utsläppen sker vid start och landning är direktflyg oftast de grönaste.

Sedan markerar vi flyg som släpper ut mindre än den genomsnittliga mängden koldioxid. Så nu kan du identifiera miljövänliga flyg och jämföra dem med andra flygalternativ.

Så reser vi

Trots att vi är ett globalt företag – med kontor i Europa, Nordamerika och Asien – håller vi nere vårt eget flygande tack vare videokonferenser. Men vi är medvetna om att personliga möten är viktiga. Därför köper vi hållbart flygplansbränsle för att hjälpa miljön under dessa nödvändiga resor.

Vi har gått samman med SkyNRG, den globala marknadsledaren för hållbart flygbränsle. Deras SAF tillverkas med spillolja, till exempel använd matolja, och minskar koldioxidutsläppen med upp till 75 %.

Börja planera din resa

Karta