Karta

Flyg Växjö Småland - Prag

Flyginformation Växjö Småland till Prag

Billigaste returpriset senaste månaden

1.415 SEK

Flygbolag med direktflyg

0

Genomsnittlig flygtid, total distans 761 kilometer

4 timmar 20 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

KLM

Prag

1 flygplats

Flyg från Växjö till Prag

Aktuell information i juli 2016

 

Flygbolag som flyger från Växjö till Prag

BRA, Brussel airlines, Ryanair, Easyjet, SAS, Air Berlin, Czech Airlines, LOT, Air Baltic, Finnair, British Airways, Swiss, Lufthansa och Smart Wings.

 

Information om avgångsterminalen

Växjö flygplats

Innan du passerar säkerhetskontrollen på Växjö flygplats möts du av restaurangen Grab´n Fly. Här kan du njuta av en kopp KRAV-märkt kaffe och en flygplatsbakad kaka, likväl som en lunch eller något från á la carte-meny. Det finns dessutom tidningar, snacks och godis.

Taxfree-shopen finner du direkt efter säkerhetskontrollen och den är öppen vid alla avgångar. Där kan du handla kaffe, kylda drycker och smörgåsar att äta här eller ta med dig ombord.

Det finns även tillgång till gratis wifi.

 

Information om ankomstterminalen

Information om Prags flygplats- ankomstterminalerna

Václav Havel Airport Prague är den är den största i Tjeckiska republiken och i Central- och Östeuropa. När du flyger från ett annat EU-land landar du vanligtvis på terminal NORD2. I ankomsthallen finns en turistinformationsdisk där man kan få hjälp av engelsktalande personal. De ger gratis stadskartor och här kan man även hyra bil eller boka hotell.

Ett sätt att ta sig till centrum är att åka med kollektivtrafikens bussar. Biljett måste köpas i ankomsthallens biljettautomater eller i en tidningskiosk. Resan tar ungefär 20-25 minuter. Gå av vid den sista hållplatsen som heter Dejivckà och hoppa sedan på metron in till stadens centrum. Det är bara ett par stationer. Ett annat alternativ är att ta en taxi eller minibuss direkt från flygplatsen, men se till att det är en licensierad chaufför och hör om priset på förhand.

 

Praktisk information

Även om både Tjeckien och Sverige är medlemmar i EU och Schengen måste man medföra antingen giltigt pass eller av svensk polismyndighet utfärdat nationellt ID-kort.

Generellt rekommenderas att du är 90 minuter innan avgång på flygplatsen, men olika flygbolag har olika regler för incheckning, så allra säkrast är att du kontrollerar med ditt flygbolag innan avresa.

 

Vad du kan förvänta dig i Prag

Prag har ett väder och klimat som i stora drag liknar det vi har i de södra eller mellersta delarna av Sverige. Sommarmånaderna bjuder på varma, ibland riktigt heta, dagar med förhållandevis lite nederbörd. Varmast är juli och augusti. Under andra halvan av maj, juni och september råder en behaglig temperatur, runt 18-20 grader på dagarna. Vintertid blir det kallt i Prag. Medeltemperatur i januari och februari ligger några grader under nollstrecket och det är inte ovanligt med snö från december till februari.

Prags prisläge är mycket gynnsamt för svenska resenärer. Staden har kanske blivit något dyrare att besöka de senaste åren, men Prag är fortfarande ett billigt och prisvärt resmål. Middag för två på restaurang av mellanklass kostar ungefär 200 kronor. En taxiresa kostar ungefär 9 kronor per kilometer med en uppkörningsavgift på cirka 14 kronor.

Tidsskillnaden mellan Prag och Sverige är 0 timmar.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.