Karta

Flyg Stockholm - Berlin

Flyginformation Stockholm till Berlin

Billigaste returpriset senaste månaden

465 SEK

Flygbolag med direktflyg

4

Flyg per vecka

45

Genomsnittlig flygtid, total distans 805 kilometer

1 timmar 25 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Norwegian

Berlin-Tegel och Berlin Schönefeld

2 flygplatser

Vanliga frågor

Det finns 2 flygplatser i Berlin: Berlin-Tegel och Berlin Schönefeld.
Det bästa priset som hittats på Skyscanner för flyg från Stockholm till Berlin är 465 SEK. Det hittades när olika transportörer jämfördes, och är det billigaste för hela månaden.
1 timmar 25 minuter är den genomsnittliga flygtiden från Stockholm till Berlin.
Det finns 4 flygbolag som flyger direkt från Stockholm till Berlin.
Det finns 45 flyg i veckan som flyger direkt från Stockholm till Berlin, i augusti
Januari 2017

Flygbolag som flyger från Stockholm till Berlin

Tre flygbolag flyger direkt från Stockholm till Berlin: EasyJet, SAS och Norwegian. Alla flyger från Arlanda men EasyJet och SAS landar på Tegel Airport och Norwegian på Berlin-Schönefeld Airport. EasyJet och SAS flyger alla dagar. Norwegian alla dagar, förutom på lördagar.

Avresa från Stockholm

Arlanda flygplats

Resan från Stockholm till Berlin börjar på Arlanda flygplats. Utrikesterminalen är nummer fem, men det kan vara bra att kontrollera vilken terminal just ditt bolag flyger från. Från centrala Stockholm till Arlanda tar du dig smidigt med flygbussarna som går med jämna mellanrum. Bussresan tar cirka 45-50 minuter. Biljetter kan köpas på förväg via Flygbussarnas hemsida eller så köper du på plats som sms-biljett. Det finns även biljettautomater eller så kan du köpa biljetter på Pressbyrån eller 7-Eleven. Från Centralstationen i Stockholm går även höghastighetståget Arlanda Express. Den resan tar enbart 20 minuter, så det kan vara ett bra alternativ för dig som har bråttom. Biljetter kan köpas i de bemannade kioskerna eller i automater. Oberoende vilken terminal du flyger från finns det mesta du behöver på Arlanda flygplats i form av restauranger, butiker, barer och kiosker. Här kan du köpa varm och kall mat och köpa allt från tidningar, böcker och godis till leksaker, kläder, parfymer och smycken. Att surfa är gratis i tre timmar, sedan kan du betala för mer wifi.

Ankomst till Berlin

Berlin - Schönefeld Airport

När du flyger från Stockholm till Berlin med Norwegian landar du på Schönefeld Airport som ligger cirka 18 km från Berlins centrum. Här finns gott om restauranger, kaféer och barer ifall du är hungrig efter resan och vill få dig någonting i magen innan du beger dig till stan. Det finns även butiker av alla det slag, växlingskontor och möjlighet att ta ut pengar. Wifi är gratis. Schönefeld flygplats har en tågstation med tåg som både tar dig in till Berlins centrum och till platser i den närliggande regioner. Det finns även gott om flygbussar som tar dig till och från flygplatsen. De avgår framför tågstationen och/eller terminal A. Tåget S-bahn går var tionde minut till olika stationer i Berlins centrum. Det finns även ett flygtåg ”Airport Express” som tar dig in till Berlins centrum på bara 30 minuter. Biljetter köps på flygplatsens tågstation eller i biljettautomaterna runt om på flygplatsen. Du kan även hyra bilpå Schönefeld flygplats.

Tegel Airport

När du flyger med EasyJet eller SAS från Stockholm till Berlin landar du på Tegel Airport. Det smidigaste sättet att ta sig in till centrum är med någon av alla de bussar som kör på sträckan. Busshållsplatserna hittar du direkt utanför terminal A och B. Med en expressbuss tar det cirka 45 minuter in till Alexanderplatz. Biljetter köper du i maskinerna utanför terminal A eller vid biljettdiskarna i huvudterminalen. Det finns även gott om taxibilar och möjlighet att hyra bilpå Tegel Airport. Är du hungrig när du landar? På flygplatsen finns restauranger, kaféer och barer som serverar det mesta i matväg. Dessutom kiosker och butiker som säljer allt du kan tänkas behöva. Det finns även växlingskontor, möjlighet att ta ut pengar och gratis wifi.

Generell information om att flyga från Stockholm till Berlin

När du reser från Stockholm till Berlin måste du ha giltigt pass eller ID-handling med dig. Det kan vara bra att vara i god tid på flygplatsen. Rekommendationen är åtminstone 90 minuter innan avgång.

Vad du kan förvänta dig i Berlin

När du väl landat i Berlin är det rätt så enkelt och smidigt att ta dig runt i staden. Det finns två tågnät som heter U-Bahn och S-Bahn. U-bahn är deras tunnelbana och S-bahn fungerar mer som pendeltåg, men i praktiken finns inga större skillnader mellan dessa och man kan använda samma biljett till båda två. Bussarna i Berlin har detaljerade tidtabeller på varje hållplats och på bussen visas både bussnummer och destination. De tar sig lite långsammare igenom trafiken än tågen, men är ändå relativt snabba att ta sig fram med. Det finns ett så kallat Berlin pass som du kan köpa och som ger obegränsade resor med Berlins alla möjliga färdmedel i kollektivtrafiken. Korten finns för två eller tre dagar och i två olika varianter. Valutan i Tyskland är euro och prisnivån är lite lägre än hemma i Sverige. En trerätters måltid på en medelklassrestaurang kostar cirka 360 kronor. Att åka taxi kostar cirka 17 kronor per kilometer med en starttaxa på 27 kronor. Vädret är som behagligast på sommaren mellan juni-augusti. Men se till att ta med paraplyet. Det kan alltid komma en regnskvätt. Tidsskillnaden mellan Tyskland och Sverige är 0 timmar.

Hotell i Berlin

Sök och jämför hotell i Berlin.

Läs mer:

Tysklands 10 bästa stränder

Semester i Tyskland: 8 mysiga städer

10 vackraste hotellen i Berlin

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.