Karta

Flyg Örebro - Köpenhamn

Flyginformation Örebro till Köpenhamn

Flygbolag med direktflyg

0

Köpenhamn

1 flygplats

Information per april 2017

Flygbolag som flyger från Örebro till Köpenhamn

Flygbolaget LOT flyger direkt från Örebro till Köpenhamn varje måndag till fredag samt på söndagar.

Avresa från Örebro flygplats

Örebros flygplats (ORB) ligger 12 km utanför Örebro. Du tar dig enklast hit med egen bil och det finns flera parkeringsalternativ att välja mellan. Åker du taxi från centrum kan du räkna med en restid på 15 minuter och kostnaden ligger på runt 300 kronor.

Incheckning för utrikes reguljära flyg stänger 30 minuter innan avgång. Vid incheckningen finns restaurangen som serverar a la carte och har fullständiga rättigheter. När du passerat säkerhetskontrollen finns det även möjlighet att fika och äta något enklare. På Örebros flygplats finns det även taxfree-butik med ett utbud av parfymer, vin, godis, sprit och tobak men även presentartiklar och sådant du kan behöva för resan. 

Ankomst till Köpenhamns flygplats (Kastrup)

Köpenhamns flygplats Kastrup (CPH) ligger sydöst om Köpenhamn och är Skandinaviens största. Här finns gott om butiker, matställen, hotell och spa. På flygplatsen kan du använda fritt WiFi enligt instruktioner här.

Mat och dryck finns tillgängligt på flera platser i bägge terminaler med varierande öppettider. Dock har både Burger King och 7Eleven öppet dygnet runt för hungriga resenärer med sen ankomst.

När du vill ta dig vidare mot staden kan du välja mellan att hyra bil och köra själv, ta en taxi eller åka buss, metro eller tåg. Det finns en gratisbuss mellan terminalerna och både metro och tåg har sin station på terminal 3 där du även hittar taxistationen.

Att ta sig runt i Köpenhamn

Köpenhamn är en perfekt stad att upptäcka på cykel. Sevärdheterna ligger på lagom avstånd från varandra och du bestämmer din egen tidtabell och tempot. Bussar, tåg och metro är ett alternativ som täcker in det mesta av staden och med ett klippkort eller ”Rejskort” får du stora rabatter jämfört med att köpa en enkelbiljett för varje resa.

Att se och göra i Köpenhamn

Börja ditt besök med att gå under jorden.. I Köpenhamns gamla avlagda vattencisterner finns nu modern glaskonst samlat. Utställningar och events avlöser varandra så besök gärna Cisternernes hemsida innan din resa för att se vad som väntar under jorden.

Man kan inte lämna Köpenhamn utan att ha upplevt lite ”hygge”, alltså haft det riktigt mysigt och gott. Och vad passar bättre att "hygge sig" med än ett smörrebröd? Nya varianter kommer och går med trenderna och de mest populära blir kvar. Testa en smushis (smörrebröd kombinerat med sushi) på Royal Smushi Cafe, eller gå på en klassisk linje och besök den lilla restaurangen där smörrebröds breddes redan på 40-talet - hos Ida Davidesen.

Ströget, Tivoli och den lille sjöjungfrun hör även till på listan över måsten i Köpenhamn. Både vimlet på Ströget och stillheten hos den lilla skira statyn är möjlig att uppleva året runt. Tivolit har varierande öppettider och aktiviteter över säsongerna. Besök hemsidan innan din resa för att plocka ut det bästa just då i form av underhållning, erbjudanden och event.

Hotell i Köpenhamn

Hitta hotell i Köpenhamn

Priser som visas på den här sidan är beräknade lägsta priser. Hittade under de senaste 45 dagarna.