Karta

Flyg Göteborg Landvetter - Barcelona

Flyginformation Göteborg Landvetter till Barcelona

Billigaste returpriset senaste månaden

412 SEK

Flygbolag med direktflyg

4

Flyg per vecka

6

Genomsnittlig flygtid, total distans 1959 kilometer

3 timmar 0 minuter

Populäraste flygbolaget senaste månaden

Norwegian

Barcelona

1 flygplats

Information per januari 2018

Flygbolag som flyger från Göteborg till Barcelona

Flygbolagen Norwegian, Vueling och Iberia erbjuder flyg från Göteborg till Barcelona med 5 avgångar i veckan. Den genomsnittliga tiden för flyg Göteborg-Barcelona är 2 timmar och 55 minuter.

Avresa från Göteborg

Landvetter ligger cirka 25 kilometer från centrala Göteborg. Du som ska resa till Barcelona från Göteborg Landvetter Airport, kan ta dig till flygplatsen med buss, bil eller taxi. Flygbussarna är ett smidigt och prisvärt alternativ som tar cirka 20 minuter från centrala Göteborg. Swebus Express linje 830 kör också till Landvetter.
Du som ska ta ett flyg från Göteborg till Barcelona och behöver köpa något i sista stund, kan troligtvis hitta en passande affär på Landvetter flygplats. Här finns ett flertal butiker, men även ett större utbud av matställen samt växlingskontor. Det finns gratis WiFi på Landvetters flygplats.

Ankomst till Barcelona

Flyg från Göteborg anländer på den internationella flygplatsen Barcelona – El Prat som ligger cirka 12 kilometer sydväst om centrala Barcelona. Flygplatsen har två terminaler och dessa trafikeras av kostnadsfria bussar (resan tar cirka 10 minuter). I anslutning till Terminal 2 finns en tågstation för dig som behöver ta dig vidare. Vid båda terminalerna finns det gott om både taxibilar och bussar och det är lätt att ta sig in till centrala Barcelona oavsett när på dygnet ditt flyg landar.

Generell information om att flyga från Göteborg till Barcelona

Du som ska resa till Barcelona behöver kunna visa upp en giltig resehandling (pass eller ett nationellt id-kort) vid in- och utresa. Körkort eller vanliga id-kort/bankkort räknas inte som godkända resehandlingar. Kontrollera med ditt flygbolag vilka incheckningstider som gäller, dessa kan skilja sig åt mellan de olika bolagen.

Vad du kan förvänta dig i Barcelona

Barcelona är en utmärkt destination för dig som vill kombinera sol och bad med storstadsliv; här finns en riktigt fin strand bara ett stenkast från centrum. Barcelona har ett behagligt medelhavsklimat med milda vintrar och heta somrar. Varmaste månaden är augusti och kallast brukar det bli i januari. I Barcelona tar man sig enklast fram till fots. Bussar är ett smidigt alternativ vid längre sträckor. Prisnivån i Barcelona är lägre än den i Göteborg. Räkna med att en trerättersmiddag för två personer på en mellanklassrestaurang går på cirka 400 kronor, en stor starköl kostar ungefär 30 kronor och en kopp kaffe cirka 17 kronor. Valutan i Spanien är Euro.

Läs mer om Barcelona

Topp tio saker att göra i Barcelona

Från Tapas till Paella: 10 bra restauranger i Barcelona

Hotell i Barcelona

Sök och jämför hotell i Barcelona.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.