Karta

Reseguide Sydney

Introduktion till Sydney

Sydneys avslappnade livsstil, ikoniska sevärdheter och naturliga attraktioner gör det till en av de bästa städerna i världen att besöka. Alla Sydneys attribut ligger inom bekvämt räckhåll från stadens centrum och vare sig det handlar om chic shopping, spektakulär sightseeing eller action och äventyr, så kan man räkna med oförglömliga upplevelser var man än tittar.

Andra saker att göra i Sydney

Resenärer som verkligen vill uppleva Sydney bör bege sig ut på vattnet. Bara att hoppa på färjan till Manly ger en fantastisk upplevelse innan du ens har nått fram till en av Sydneys mest populära badorter; alternativt kan du luta dig tillbaka och njuta av en romantisk hamnkryssning vid solnedgången.

Anamma lokalbefolkningens livsstil och njut av den spektakulära kustnära promenadsträckan från Sydney till Coogee. Promenaden tar dig till de tre stränderna i Bondi, Tamarama och Bronte; samtidigt som du har en perfekt utsikt över havet. Det är också det bästa sättet att bygga upp aptiten inför en typisk Sydney brunch!

Ta en dagstur till Blue Mountains och upplev några av Australiens mest fantastiska vyer. Det bästa sättet att utforska regionen är med en lokal guide, som tar dig med på vildmarkspromenader där du kan se australiska pungdjur, grå kängurur och näbbdjur – och detta bara några timmars avstånd från Sydney.

Äta och dricka i Sydney

Sydney är en matälskares himmel och staden erbjuder allt från utsökta maträtter till multikulturella gatumarknader, som serverar rätter från hela världen. Cockle Bay Wharf, med utsikt över Darling Harbour, är en fantastisk plats där man kan njuta av en stor variation av rätter med vacker utsikt; men för något mer exklusivt, kan du testa en av de tre restauranger i Sydney som nyligen hamnade bland de 50 bästa i världen. För att göra som australiensarna själva; missa inte en traditionell fish 'n' chips på stranden vid Watson's Bay eller spendera kvällen med att grilla med vänner och familj i en av Sydneys vackra parker eller på någon av stadens öppna platser.

Klimat i Sydney

Sydneys varma klimat, med mer än 340 soldagar per år, gör staden perfekt för det friluftsliv som den är så känd för. De milda vintrarna och brännheta somrarna gör att temperaturen sällan sjunker under
10 °C mellan maj och augusti och som regel ligger den runt 30 °C från december till februari.

Bäst tid att resa till Sydney

Sydney är en destination som kan avnjutas när som helst på året. Våren (september-november) och hösten (mars-maj) är bra tider att resa om man vill undvika värmen under sommaren, och det är även tystare och billigare än sommarens högsäsong runt jul.

Flyga till Sydney

Sydneys flygplats är belägen i Mascot NSW, vilket ligger bara 8 km från det centrala affärsdistriktet och är lätt tillgängligt med alla slags transporter; som bil, tåg, taxi eller buss. Airport Link är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig in till centrum av Sydney och inom gångavstånd från stadens sevärdheter; tågen avgår ungefär var 10:e minut och resan in till staden tar bara 13 minuter.

Bilder av Flickr/gribbly

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.