Karta

Reseguide Stockholm

Introduktion till Stockholm

Flyg till Stockholm och upplev en av världens vackraste huvudstäder, uppbyggd kring ett nätverk av vattenvägar och med en skärgård med inte mindre än 24 000 klippöar. Vår huvudstad är känd för romantiska kullerstensgator, skridskoåkning på vintern, fantastisk arkitektur och så många gallerier som man kan önska sig; men också för stora grönområden och ren luft. Det faktum att Stockholm har färre turister än många andra europeiska städer gör det till en idealisk destination för en romantisk och kulturell citysemester. Det spännande nattlivet är välkänt, vilket gör staden populär även bland unga och trendiga besökare som vill ha kul.

Andra saker att göra i Stockholm

Utbudet av saker att göra i Stockholm är i det närmaste oändligt och här finns något för alla åldrar. Djurgården är ett bra ställe att börja sightseeingen i Stockholm på. En gång i tiden var det kungliga jaktmarker, idag finns det istället en mängd museer och konstgallerier här, liksom Sveriges äldsta nöjespark Gröna Lund. Konstintresserade kommer att ha mycket glädje av ett besök på Nationalmusum.

Kungliga Slottet i Gamla Stan är säte för den svenska monarkin och värt ett besök för att se de överdådiga statliga gemaken. Stockholms imponerande stadshus med sitt röda tegel är ett annat populärt besöksmål, med dagliga guidade turer och en utmärkt utsikt över Stockholm från toppen av tornet.

Stockholm har gjort sig känt som en av världens mest modemedvetna städer. På Biblioteksgatan avlöser lyxbutikerna varandra och i närheten hittar du också det anrika köpcentret NK. Sturegallerian är ett annat shoppingmåste i Stockholm.

Äta och dricka i Stockholm

Stockholms är en riktigt bra matdestination. Stadens stora utbud av restauranger har gett den ett rykte som ett europeiskt gastronomiskt centrum och här hittar du mat från världens alla hörn.

Stockholm läge vid vattnet gör skaldjur särskilt populära och de bästa restaurangerna finns i stadsdelarna Norrmalm, Gamla Stan och Södermalm. Även om det kan vara dyrt att äta ute i Stockholm, så är det vanligt med prisvärda luncherbjudanden.

Klimat i Stockholm

Stockholms klimat är relativt milt, med maximala sommartemperaturer som i genomsnitt ligger mellan 20-25°C. Vintertemperaturerna kan sjunka till -7 grader och stiga till högst cirka +2 grader Celsius. Under januari-mars kan man räkna med snöfall, medan den största mängden regn faller i juli och augusti.

Bäst tid att resa till Stockholm

Bästa tiden att besöka Stockholm brukar vara under årets varma månader då man kan njuta långa dagar med solsken, medan vinterdagarna är långa och mörka, men ändå fulla av atmosfär. Stadens berömda vattenvägar är då isbelagda och skridskoåkning är en populär vinteraktivitet.

Flyga till Stockholm

Flyg till Stockholm med SAS, Norwegian eller andra flygbolag till Stockholm-Arlanda Airport, 45 km norr om Stockholm. Flygplatsen har anslutningar till Stockholm stad med taxi, tåg och bussar. Man kan även flyga till Västerås, 100 km väster om Stockholm, eller till Bromma, som ligger 10 km från centrum.

Bilder av Flickr/Mispahn

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.