Karta

Reseguide Marrakech

Introduktion till Marrakech

Exotisk musik, ormtjusare, livliga basarer och kryddiga aromer: Marrakech är en intensiv upplevelse för alla sinnen. Staden, grundad på 1000-talet, var tidigare en plats för karavanhandel, och i den gamla delen av staden, medina, känns det som om tiden närmare stått stilla de senaste tusen åren.
En labyrint av trånga gränder, oräkneligt antal marknader och en eklektisk blandning av gatukonstnärer, allt från sagoberättare till henna-tatuerare, ger Marrakech en vibrerande atmosfär och en känsla av äventyr. Känd som den ”Röda Staden” för sina kopparfärgare sandstens byggnader, och med de snöklädda Atlasbergen i bakgrunden, är detta en fascinerande stad som kommer att tilltala även de mest beresta besökarna.

Andra saker att göra i Marrakech Menara

Marrakech har ett antal kulturella utflyktsmål och många av dem erbjuder en stunds ro och vila från den livliga stämningen i centrum. De vackra trädgårdarna vid moskén Koutoubia är en fridfull tillflyktsort för besökare, som till skillnad från själva moskén, tillåter icke-muslimska besökare. Bege dig till Menaraträdgården för en fantastisk utsikt över de gamla delarna av Marrakech och Atlasbergen, eller till Majorelleträdgårdarna, tidigare ägda av den franske designern Yves Saint Laurent och hem till det Islamiska Konstmuseet.
Museumfantaster har mycket att hämta i Marrakech och museet Dar Si Said är bara ett exempel med sin fängslande samling objekt illustrerandes Marockos historia och en fantastisk samling lokala konst- och hantverk. Kultursökare kommer också att älska det utsmyckade palatset El bahia, som ger en fascinerande insikt i hur livet kunde se ut för en adelsman i Marocko på 1800-talet.
För en traditionell Marockansk upplevelse, besök ett Hammam eller ett offentligt badhus så som Bab Doukkala eller Dar El-Bacha, för en massage och spabehandling. Les Baines de Marrakech är mer inriktade på turister, medan de andra två alternativen är välbesökta av lokalbefolkningen och mer autentiska.

Äta och dricka i Marrakech Menara

Marrakech är en idealisk plats att bekanta sig med det Marockanska köket på, med oändliga valmöjligheter och platser att äta på, allt från grillar på gatan till lyxiga restauranger med ett internationellt kök. Kanske är det bästa och mest autentiska sättet att prova en traditionell måltid på att bege sig till något av de många stånd som öppnar upp på eftermiddagarna på torget Djemaa el Fna. Några av de mest populära rätterna är tagine, en långsamt kokt gryta med exotiska kryddor i ett kokkärl av lera, medan ett mer äventyrligare val kan vara att prova en skål med lokala sniglar.

Klimat i Marrakech Menara

Marrakech har ett medelhavsklimat med varma somrar och milda vintrar. Även om temperaturen mellan juli och september är hög är klimatet inte fuktigt och därmed blir värmen uthärdlig. Lätt regn är inte ovanligt mellan november och april.

Bäst tid att resa till Marrakech Menara

Våren och hösten är de mest behagliga tidpunkterna att besöka Marrakech på med hänsyn till vädret, men om du söker värme satsa då på de mesta turistmånaderna juli och augusti. Solen skiner vanligtvis året om här så det finns egentligen ingen sämre än en annan att besöka staden, men tänk på att det kan bli kyligt under vinternätterna.

Flyga till Marrakech Menara

Flyg till Marrakech-Menara, den internationella flygplatsen är belägen dryga sex kilometer sydväst om staden. Det finns en opålitlig busslinje, nummer 11, som går till medinan varje halvtimme, eller så kan du ta en ”petit taxi”, men var beredd på att pruta för att få ett bra pris!

Bilder av Flickr/Roubicek2

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.