Karta

Oslo Reseguide

Introduktion till Oslo

Natursköna Oslo är en weekendstad som bjuder på restauranger i världsklass, ett härligt nattliv och inte minst mängder av spännande konstgallerier och museer. Den norska huvudstaden är också en populär destination bland aktiva besökare; här finns utmärkta möjligheter till allt från vandring till cykling och skidåkning. Just blandningen mellan storstad och natur är det som utmärker Oslo och lockar besökare från hela världen.

Andra saker att göra i Oslo

Oslo är en perfekt stad för dig som vill ha en weekendresa med lite extra. Kombinera stadsliv med en paddeltur i fjorden, en vandring i skogen eller en skidtur. Du hittar Oslo Vinterpark, med 18 backar och 11 liftar, bara några minuter från centrum. Oslo är omgivet av skog och närområdet är perfekt för både vandringar och cykelåkning. Vandra kan du också göra i staden; Oslo är utmärkt att ta sig runt i till fots. Bästa shoppingen hittar du kring Karl Johans gate, i Grünerløkka och Majorstuen för att nämna några exempel. Ett besök i skulpturparken Vigeland är ett måste; parken lockar fler än en miljon besökare varje år som kommer hit för att beundra de över 200 skulpturerna av konstnären Gustav Vigeland.

Äta och dricka i Oslo

Oslo är en riktigt bra matdestination med flera ovanliga matställen och även ett antal Michelinrestauranger. Bege dig till området Grünerløkka där du hittar ett stort utbud av barer, restauranger och uteserveringar och missa inte ett besök på saluhallen Mathallen där du kan köpa norska delikatesser. Basen i norsk mat är fisk och skaldjur och under vintern serveras det mycket vilt i form av hjort, ren och rådjur. Under hösten är det lamm som gäller.

Om du är sugen på mer exotiska smaker så finns det en uppsjö med internationella restauranger i Oslo.

Klimat i Oslo

Oslo har ett mildare klimat än vad man kan tro tack vare varma luftströmmar. Våren börjar tidigt, ibland redan i februari. Under högsommaren kan temperaturerna stiga ganska mycket och sommarnätterna är ljusa. Hösten är en mycket vacker årstid med relativt behagligt väder och under vintern sjunker temperaturerna, men det är inte ovanligt med några plusgrader. Vintrarna är mycket mörka.

Bäst tid att resa till Oslo

Oslo är en utmärkt året runt-destination. Staden lockar dock många besökare under sommarmånaderna, då det är under denna tid som Oslo blommar upp, uteserveringarna fylls och evenemangen avlöser varandra. Tänk på att det kan vara bra att boka ditt hotell i god tid om du planerar ett besök här under sommaren.

Flyga till Oslo

Flygbolagen SAS, Norwegian och Wideroe har flyg från Sverige till Oslo. Oslo har tre flygplatser: Gardermoen, Rygge och Torp. På Gardermoen finns en terminal för samtliga flyg och anslutning till denna hittar du både flygbussar och lokala bussar, taxi och express-tåg att resa vidare med. Hyrbil är ett annat alternativ. Norwegian flyger till Rygge, Wideroe erbjuder flyg till Gardermoen och SAS trafikerar Torp och Gardermoen.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.