Karta

Reseguide Orlando

Introduktion till Orlando

Namnet "Orlando" har för de flesta människor blivit synonymt med Disney. Området uppmärksammades först på 1960-talet, när Disney planlade sin berömda anläggning Walt Disney World Resort och den första parken, Magic Kingdom, öppnades 1971. Sedan dess har området blivit enormt populärt, tack vare de många attraktioner (både med och utan Disney-tema) som finns där. Attraktionerna, i kombination med det kända soliga klimatet, gör Orlando till en kul året-runt-destination för över 50 miljoner turister per år – såväl gamla som unga.

Andra saker att göra i Orlando Florida

Besök det sensationella SeaWorld Orlando för en spännande blandning av akvarier, levande val- och delfinshower och attraktioner som Kraken, Orlandos största berg- och dalbana. För att se delfinerna på riktigt nära håll och simma med dem i en mer exklusiv miljö, bör du bege dig till Discovery Cove precis bredvid (inträdet är begränsat till 1000 besökare om dagen, så se till att reservera biljetter i förväg).

För att se något lite mer ovanligt, kan du besöka Orlando Odditorium, ett underligt format museum med ett brett spektrum av kuriosa som har samlats ihop av "verklighetens Indiana Jones" - Robert Ripley. Flygintresserade kan lära sig om flygets historia och studera imponerande samlingar av veteranflygplan på Fantasy of Flight, som är känd för att vara världens största flygplanssamling.

Orädda turister kan ta sig bortom nöjesparkerna och bekanta sig med det riktiga Florida, genom att titta på alligatorer i Boggy Creek, där en hydrokopter tar dig med på en spännande tur genom Central Florida Everglades, där många olika arter av exotiska djur lever. Om du känner dig modig nog kan du ta den sena turen genom träsket, med garanterad chans att se alligatorernas röda ögon som lurar i mörkret.

Äta och dricka i Orlando Florida

Orlando har över 4000 restauranger och ett nästan obegränsat urval av mat. Med ett utbud som sträcker sig från klassiska amerikanska matställen till femstjärniga läckerheter, har Orlando mycket mer att erbjuda av barer och restauranger än vad som finns i de många nöjesparkerna. Se till att besöka en av stadens berömda stekhus för en riktig amerikansk matupplevelse, eller gå på en av Orlandos populära middagsshower och njut av underhållning medan du äter.

Barn blir väl omhändertagna i Orlando, och många lokala restauranger har prisvärda "Kids Eat Free" erbjudanden. Barnen kommer även att älska att få äta middag med sin favoritfigur på en av Disneys anläggningar; men boka tidigt för att garantera plats.

Klimat i Orlando Florida

Florida har ett subtropiskt klimat, så du kan förvänta dig varmt väder året runt. Åska förekommer ofta dagligen från juni till september, men det kan vara en befrielse från sommarens ibland obehagligt varma temperaturer. Orkanrisken är som störst i slutet av sommaren och under den tidiga hösten, men på grund av Orlandos inre läge är detta sällan ett problem.

Bäst tid att resa till Orlando Florida

Den populäraste turistsäsongen är juni-augusti och mars-april, men om du reser utanför dessa tider får du en mindre fullsatt semester och oftast mer behagligt väder. Den dyraste tiden att resa är runt jul, när Disneys parker är som mest magiska med alla juldekorationer.

Flyga till Orlando Florida

Flyg till Orlando International eller Orlando-Sanford International; båda flygplatserna har ett bra urval av pendeltrafik, hyrbilar och taxi som tar dig till din slutdestination. Orlando-Sanford är belägen något längre från Orlando stad men tar emot fler flyg från europeiska länder.

Bilder av Flickr/Sterlic

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.