Karta

Reseguide New York

Introduktion till New York

USA:s mest folkrika stad New York toppar listorna över de mest populära städerna att besöka. Här finns allt och lite till: utmärkt shopping, museer i världsklass, kök från världens alla hörn och fantastiska hotell. Ett besök i New York är en upplevelse för livet oavsett om din budget tillåter helikopterturer och besök på Michelin-restauranger eller om du hellre satsar på stadens många gratisaktiviteter. New York passar lika bra för en bröllopsresa som för en resa med familjen eller varför inte med tjejgänget. Häng i Brooklyn, shoppa på Manhattan eller strosa runt i Central Park – The Big Apple kommer inte att göra dig besviken.

Andra saker att göra i New York

Det råder ingen brist på saker att göra i New York, det här är ju trots allt ”Staden som aldrig sover”. I New York hittar du till exempel flera riktigt bra museer, som exempelvis Metropolitan Museum of Art som lockar över fem miljoner besökare om året. New York Public Library är ett måste för varje boknörd och Brooklyn Flea market är ett himmelrike för alla loppisfantaster.

Utbudet av shopping i New York är ett av de bästa i världen. Vad sägs om ett besök på det anrika nio våningar höga varuhuset Bloomingdales eller Macy´s som är ett av världens äldsta varuhus.

Du som uppskattar teater och musikaler bör självfallet besöka Broadway.

Ett annat måste i New York är den anlagda parken High Line som ligger på en gammal nedlagd järnväg och sträcker sig från Gansevoort Street i Meatpacking District till 34th Street mellan 10th och 11th Avenue.

Äta och dricka i New York

Utbudet av mat i New York är enormt. Här hittar du mat från så gott som hela världen och det är här många mattrender föds. Det finns tiotusentals restauranger i New York för alla smaker och plånböcker. Välj bland prisvärda och spännande rätter från en Food Truck på gatan eller avnjut en unik måltid på en restaurang med stjärna i Michelinguiden. Typisk New York-mat är pizza, hot dogs, bagels och cheesecakes, för att nämna några. Undvik restaurangerna och barerna på och runt Times Square och ta dig istället ut till exempelvis Brooklyn, Williamsburg eller varför inte Chinatown för mer autentiska matupplevelser. För de bästa barerna, och nattlivet, är Greenwich Village och Chelsea två bra alternativ.

Klimat i New York

New York har ett klimat som påminner som det svenska med fyra årstider med kalla vintrar och mycket varma och fuktiga somrar med temperaturer på runt 30 grader. Som kallast är det i januari då temperaturerna ligger på ett par minusgrader.

Bäst tid att resa till New York

Du kan besöka New York året runt, stadens högsäsong pågår ständigt. Vädret är dock behagligast under sen vår och tidig höst. Utbudet av hotell i New York är mycket stort, men boka i god tid om du vill komma över de riktigt prisvärda alternativen.

Flyga till New York

SAS, United och Norwegian erbjuder alla direkta flyg till New York från Sverige. SAS och United flyger till New York Newark och Norwegian har flyg till New York John F Kennedy. Ett flertal andra flygbolag erbjuder indirekta flyg.

Bilder av Flickr/S J Pinkney

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.