Karta

Reseguide Nice

Introduktion till Nice

Nice är den femte största staden i Frankrike, belägen på den fantastiska Franska rivieran, och ett populärt resmål för turister i alla åldrar. Den grundades omkring 350 f.Kr. av grekerna i Marseille, som döpte kolonin till Nikaia efter den grekiska segergudinnan. Men det var romarna som startade med turistnäring, med sina mineralbad i det vad som nu är Cimiez.
Nice var tidigare ett exklusivt vattenhål för Europas aristokrater, men är idag ett populärt resmål för alla slags semesterfirare. Den vackra hamnen och den fantastiska utsikten från Promenade des Anglais är bekant, men Nice har också fina stränder, ett pulserande nattliv, historiska landmärken och konstgallerier.

Andra saker att göra i Nice

Börja upptäcksfärden i Nice med att klättra uppför Castle Hill till Colline du Chateau. Det finns inte mycket kvar av själva slottet, men den spektakulära utsikten över Baie des Anges, hustaken i gamla stan och bort till Alperna är väl värt de över 100 stegen! Det finns hiss för den som inte vill gå!

Ett annat bra sätt att se Nice är med en guidad cykeltur. Den tar deltagarna med på en upptäcksfärd till Nice arkitektoniska, historiska och kulturella sevärdheter.

Andra sevärdheter man inte bör missa är Museum of Modern and Contemporary Art, Chagall-museet och den rysk-ortodoxa katedralen; vilken är en imponerande byggnad och ett nationellt monument i Frankrike.

Den som vill lapa sol på stranden bör inte glömma att ta med sig en kudde. Nice stränder består helt av sten och grus så det kan bli en aning obekvämt utan en!

Äta och dricka i Nice

Nice har allt från exklusiva restauranger med stjärnor i Guide Michelin, till bistromatställen för familjer och de mest prisvärda erbjudandena hittar du i hamnområdet.

Nice kulinariska specialiteter värda att pröva inkluderar ”Socca”, ett tunnbröd gjort på kikärter, ”Pan Bagnat”, en tonfisksmörgås, och naturligtvis den välkända ”Salad Nicoise”.

När det gäller kvällsunderhållning har Nice något för alla smaker. Den gamla stan är en labyrint full av livliga barer och pubar, och för en dos av den Franska rivierans glamour bör du bege dig till Promenade des Anglais och njuta av cocktails på en av de trendiga klubbarna.

Klimat i Nice

Nice har ett typiskt medelhavsklimat med långa varma somrar och milda vintrar. Under sommarmånaderna från maj till oktober når temperaturen ofta över 30C, särskilt i augusti.
Högsttemperatur på vintern är i allmänhet mellan 10-15C.

Bäst tid att resa till Nice

Den bästa tiden att besöka Nice är i perioden runt maj och juni, då man kan undvika turistmassorna och den tryckande värmen. Men med sol nästan året runt och sitt behagliga medelhavsklimat, är staden ett resmål för alla årstider.

Den som reser i februari kan också få uppleva den årliga karnevalen i Nice, som är den största vinterhändelsen på Rivieran och en av de största karnevalerna i världen. Den två veckor långa festivalen bjuder på fantastisk underhållning, kulturella evenemang med blomsterparader, processioner, fyrverkerier, konserter och mycket mer!

Flyga till Nice

Nice Cote D’Azur Airport är belägen ca 6 km väster om Nice centrum och mellan de två terminalerna kan man ta sig med en gratis buss. Två flygbussar med regelbundna avgångar tar passagerarna in till centrum från flygplatsen och taxi finns naturligtvis också; men räkna med att betala cirka €25 - €35 eller mer på kvällstid. Jämför när det är billigast att boka flyg till Nice här.

Bilder av Mari & Nacho

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.