Karta

Reseguide Madrid

Introduktion till Madrid

Belägen i hjärtat av landet, Spaniens huvudstad är en kosmopolitisk stad med ett stort utbud för alla sorters besökare. Historia, konst, kultur och sport, Madrid är en idealisk destination för weekendresenären.

Andra saker att göra i Madrid

Madrid är perfekt för shopaholics, sportentusiaster och historiker och en bra plats att börja upptäcksfärden i staden är på Gran Via. Ansedd som det viktigaste shoppingstråket i stan men också känd för sin imponerande arkitektur värd att ta en närmare titt på. På den här gatan ryms också de stora teatrarna och besökaren med ett intresse för teater och musik kommer säkerligen att hitta något passande här. För dem med ett passionerat intresse för fotboll rekommenderas ett besök på El Bernabéu Stadium, hem till det världsberömda laget Real Madrid och plats för många historiska fotbollsstunder. Här kan man ta en guidad tur på stadion, en perfekt aktivitet för hela den fotbollsälskande familjen.

Äta och dricka i Madrid

Besökare behöver inte leta länge för att hitta en god restaurang i Madrid. The Plaza Mayor är inte bara en arkitektonisk fröjd utan hyser också flera bra restauranger på torget. I närheten ligger Plaza Santa Ana, ett mindre kommersiellt alternativ med ett stort utbud av tapasbarer och underhållning kvällstid med allt från gatumusikanter till flamencodans. Här finns också flera bra ställen för en sen kvällsdrink.

Klimat i Madrid

Madrid är högt beläget och närheten till bergen gör att vädret här varierar mycket. Under sommarmånaderna kan hettan under dagtid bli intensiv och temperaturen betydligt lägre under kvällen. Vintertid sjunker temperaturen under nollstrecket. Madrid är normallt torrt med en kort regnperiod i slutet av oktober och ibland lättare regnfall under våren.

Bäst tid att resa till Madrid

Sommaren är en populär period som lockar många besökare till Madrid. Men staden har den senaste tiden också ökat i popularitet under vinterhalvåret tack vare utbudet av shopping och kultur.
En av landets med kända festivaler med musik, dans och teater, festivalen del Otoño, startar den första veckan i oktober och varar en hel månad. Besökare som är intresserade av att se kultur från hela landet rekommenderas att komma till Madrid under denna period.

Flyga till Madrid

Madrids flygplats Barajas ligger 13 kilometer nordöst om staden. Flyg till Madrid finns från de flesta stora flygplatser i Europa och flera lågprisbolag erbjuder resor hit. Transport till och från flygplatsen finns i form av bussar och tunnelbana, men här finns också alltid många taxibilar tillgängliga.

Bilder av Flickr/Trioptikmal

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.