Karta

Reseguide Girona

Introduktion till Girona

Girona, belägen i hjärtat av Costa Brava, har all den karisma som en storstad har men utan trängsel och trafik. Dess gator, festivaler, kulturella aktiviteter, restauranger och evenemang gör detta till en destination där besökare kan få ut det mesta av sin tid här under alla delar av året.

Andra saker att göra i Girona

Girona är inte bara känt för sin historia och kultur utan också för sitt shoppingutbud. Många affärer ligger i området ”eixample” och i det nya delarna Palau-Montilivi och Güell-Girona. För de som gillar att shoppa utomhus hålls de lokala marknaderna under tisdagar och lördagar: ett atmosfärrikt sätt att shoppa på och ett utmärkt ställe för fynd.
Inget besök i Girona vore komplett utan ett besök i det närliggande Dali Theatre Museum som huserar i den gamla stadsteaterns lokaler. Dalis unika surrealistiska stil reflekteras i hela byggnaden och även de som inte är särskilt intresserade av konst kommer säkerligen att bli fascinerade av den roliga och säregna samling som visas här.

Äta och dricka i Girona

Det finns många restauranger i Girona och de erbjuder ett stort utbud av maträtter med starka katalanska, medelhavs och baskiska influenser. Färsk fisk finns det gott om i Girona och liksom som i många andra spanska städer finns här en tradition av tapasrätter.

Klimat i Girona

Klimatet i Girona är typiskt medelhavs med temperaturer mellan 13 till 17 grader. Somrarna kan bli varma men inte allt för heta tack vare det närliggande medelhavets svalkande briser.

Bäst tid att resa till Girona

Tack vare sitt stora gastronomiska och kulturella utbud kan Girona med fördel besökas året om. Under september och oktober hålls den årliga jazzfestivalen och i april har man en Gastronomisk vecka. Liksom många spanska städer håller man den 5 januari en imponerande parad för att fira Trettondagen. I maj hålls en veckolång blomstershow i gamla stan som dekoreras i blommor och fylls med utomhuskonserter och utställningar.

Flyga till Girona

Flyg till Girona finns från de flesta stora flygplatserna i Europa. Flygplatsen Girona-Costa Brava ligger drygt 12 kilometer utanför staden och har goda förbindelser till och från centrum. Du tar dig lätt hit med bil, buss eller taxi.

Bilder av Flickr: whitestone67, toniVC, natashap

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.