Karta

Reseguide Fuerteventura

Introduktion till Fuerteventura

Fuerteventura är känd för sina långa, öde stränder med vit sand och turkosfärgat vatten. Dess fantastiska kust sträcker sig över 120 mil, ön har ett landskap fullt av kontraster och över 150 olika stränder. Detta är Kanarieöarnas minst befolkade ö och den lockar semesterfirare som söker lugn och ro. Jandiakusten i söder har varma vindar och härliga vågor, vilket gör den till en perfekt destination för vindsurfare. Här finns också ett utbud av andra vattensporter. Men allt på denna ö handlar inte bara om sol, hav och surf. Fuerteventura har belönats med UNESCO:s Biosphere Reserve Award för sina ansträngningar inom hållbar turism. Inåt landet finns charmiga byar och pittoreska dalar att besöka. Berget Tindaya, också känt som ett heligt berg, tittar majestätiskt över ön och är absolut värt ett besök.

Andra saker att göra i Fuerteventura

Om du vill uppleva lite kultur mellan alla strandbesök och samtidigt njuta av öns naturliga skönhet, så hittar du vad du söker på Casa de los Coroneles i La Olivia. Här finns utställningar av tavlor, installationer och foto i en intensiv modern mix. Medan du är i La Olivia är Centro de Arte Canario också värt ett besök, med dess trädgård av skulpturer och gallerier fyllda med konst av de lokala konstnärerna Cesar Manrique och Alberto Agullo.
Ett annat måste finns på öns norra sida, El Cotillo, en före detta fiskarby med riktig karaktär. Den är känd för sin lilla hamn och slott, Castillo del Toston. Klättra upp till toppen och njut av utsikten över surfstranden El Cotillo med skulpturer av den franske konstnären Kadir Attia.

Äta och dricka i Fuerteventura

Även om det finns ett stort utbud av goda internationella rätter på Fuerteventura är det den lokala maten som man inte bör missa. Gofio är öns lokala bröd som ibland serveras med honung och nötter. Den färska fisken och skaldjuren är utsökta och finns i överflöd, andra populära rätter är bland annat öns getost och papas arrugadas (små, oskalade potatisar, ångkokta med salt och serverade med varm sås). En riktig delikatess, queso majorero, kommer i många smaker och former och är gjord av tjock, aromatisk och fet mjölk från några av de tusentals getter som betar på ön. Skölj ner detta med den lokala romen, ron miel, en tjock sirapsliknande rom med honung.

Klimat i Fuerteventura

Med sitt solsken året runt, är Fuerteventura ett resmål för alla årstider. Temperaturen sjunker sällan under 16˚C på vintern och ligger på runt 32˚C på sommaren, med mycket lite nederbörd.

Bäst tid att resa till Fuerteventura

Tack vare det varma klimatet kan du njuta av öns fantastiska stränder och landskap året runt. Om du gillar brädor hålls de årliga mästerskapen i vindsurfing på Playa de Sotavento i slutet av juli. Tävlingen samlar surfare från hela världen och är gratis att beskåda.

Flyga till Fuerteventura

Flyg direkt från flera stora europeiska flygplatser till Fuerteventura Airport, som ligger 6 kilometer söder om Puerto del Rosario på öns östkust. Från Puerto de Rosario tar du dig sedan enkelt vidare till andra delar av ön med buss eller taxi. Se när det är billigast att boka flyg till Fuerteventura här.

Bilder av flickr/alfatendorf

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.