Karta

Reseguide Frankfurt

Introduktion till Frankfurt

Frankfurt, eller Frankfurt am Main för att vara exakt, är en livlig metropol i hjärtat av Europa, känd över hela världen för sina spännande och ovanliga kontraster. Här, vid den majestätiska floden Main, är tradition och modernitet, handel och kultur, aktivitet och lugn alla harmoniskt sammankopplade med internationella mässor och finans på den ena sidan och kultur och historiska landskap på den andra. Tillsammans gör de Frankfurt am Main till det staden är idag- en vibrerande och mångkulturell metropol.

Andra saker att göra i Frankfurt am Main

Frankfurt är en av Tysklands grönaste urbana centra, med över 50 parker och trädgårdar inom stadsgränserna. Njut av variationen genom att exempelvis koppla av i Chinese Gardens, beundra medelhavs-växtligheten i Nizza gardens på Main, eller se staden med cykel eller till fots på den 75 kilometer långa leden ”Grüngürtel”. Palmengarten Frankfurt är hem till 3000 ovanliga arter och variationer av plantor, och Frankfurts zoo lockar både familjer och djurexperter.


Från lyxvaror så som parfymer och smycken till toppdesigners på Goethe-Strabe, från hantverk och konst på rea i renoverade gallerior i Braubachstrabe till trendiga kläder och krimskrams av nya lokala designers på Wallstrabe, Brückenstrabe och Berger Strabe, för att inte glömma Zeil, en av Tysklands mest välbesökta shoppinggator i Frankfurt; här hittar shopaholics allt de söker.
Mer kultur utöver Frankfurt Museum Embankment kan hittas i andra museer eller i någon av de många teatrar, tillsammans med Tysklands bästa operahus ”Oper Frankfurt” och den största engelskspråkiga teatern i Europa; ”English Theatre Frankfurt”.


Området kring staden, Frankfurt Rhine-Main, erbjuder goda möjligheter till utflykter. Vindruveodlingar i Rheingauregionen, slott och härsäten, promenader och cykelturer, hälso- och spa-anläggningar, det finns mycket att upptäcka här!
 

Äta och dricka i Frankfurt am Main

Medan man på övriga platser i Tyskland dricker vin eller öl, är Frankfurt berömt för sitt äppelvin. Den här ciderliknande drycken har varit det lokala dryckesvalet i över 250 år. Stadens många traditionella äppelvin-pubar finns främst i Sachsenhausen. Äppelvinet är bäst ackompanjerat med Frankfurts Green Sauce eller ”Handkäs´mit Musik” (en speciellt marinerad ost med lökar).
 

Klimat i Frankfurt am Main

Frankfurt har ett milt väder året om, och extremt väder är relativt ovanligt och då kortlivat. Typiska somrar i Frankfurt är heta och soliga. Dagstemperaturen vintertid ligger normalt vid nollstrecket och sjunker bara ibland och då är lätt snöfall förekommande.
 

Bäst tid att resa till Frankfurt am Main

Res till Frankfurt året om, somrarna är fantastiska med många festivaler så som Museum Embankment Festival i augusti. Under vintern, missa inte julmarknaden, en av Tysklands största och äldsta.
 

Flyga till Frankfurt am Main

Flyg till Frankfurt, den internationella flygplatsen i Frankfurt kan nås från nästan alla värdens hörn. Flygplatsen ligger endast en 13 minuters tågresa från stadens centrum. Så, även vid en mellanlandning på Frankfurts flygplats kan det vara värt att ta en tur in till staden!
Frankfurt Hahn Airport är en flygplats som används av lågprisflygbolagen. Bussresan hit från centrum tar ungefär en timme och fyrtiofem minuter.
 

Bilder av flickr/twicepix

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.