Karta

Reseguide Faro

Introduktion till Faro

Algarvekustens storstad är en utmärkt plats för att uppleva regionens skönhet- en av Europas oslagbara vinnare när det kommer till sol, sand och hav. Faro har en mer autentisk portugisisk känsla om sig jämfört med andra turistmål, ett levande centrum fyllt med affärer, restauranger, kaféer och eleganta byggnader. Gamla stan i Faro är en charmig plats med en massa utomhus kaféer och torg och ett utmärkt ställe för att uppleva den lokala atmosfären. Här finns också en vacker hamn, välvårdade parker och ett livligt nattliv. Bland de närliggande stränderna finns bland annat stranden på ön Ilha de Barreta.

Andra saker att göra i Faro

Ett absolut måste är Faros historiska hamnområde, där du kan njuta av underbara utsikter över bland annat Formosa Natural Park (Parque Natural da Ria) eller, ännu bättre, hoppa på en båt för en tur till naturreservatet och bekanta dig med dess fantastiska natur. Reservatet sträcker sig över 37 mil vid Algarves kust och vattnet i lagunen är rikt på skaldjur. Ett annat bra alternativ under ett besök i hamnen är att ta en vattentaxi och den 15 minuters tur till Praia de Faro stranden på Ilha da Culatra för lite sol och bad.
The Living Science Centre ligger vid vattnet på Rua Comandante Francisco Mauel. I denna före detta el-station hittar du en spännande plats för upptäckter och lärande för både vuxna och barn, här finns ett stort utbud av interaktiva utställningar som garanterat ökar på din kunskap.
Norr om Faro ligger den lilla staden Loule. Den är absolut värt ett besök, inte minst med tanke på dess unika landskap och de speciella skorstenarna som många byggnader i området har. Loules kyrka Igreja Matriz och Moorish Castelo är några andra måsten.

Äta och dricka i Faro

Faro har många restauranger i den lägre prisklassen jämfört med andra turistorter. Färsk fisk är grunden i den portugisiska dieten och det är absolut värt att prova på en ”dagens fångst” i en traditionell portugisisk restaurang. Havsaborre, forell och tonfisk är några självklara fisksorter här- plus de populära sardinerna, serverade grillade med huvudena kvar. Andra traditionella portugisiska rätter är bland annat köttspecialiteter så som cabrito estufado (get med lök, tomater och örter), och grytan cozido á portuguesa.

Klimat i Faro

Faro har ett medelhavs subtropiskt klimat med lite regn och mycket sol under hela året. Somrarna är heta och soliga med temperaturer på upptill 40 grader, men den uppfiskande vinden från kusten gör hettan uthärdlig.

Bäst tid att resa till Faro

Våren är en underbar tid för ett besök i Faro och omgivningarna. Den börjar i april och når sin bästa tid i maj. Under dessa två månader blommar de vilda blommorna upp och är en fröjd för ögat. Men vill du se Faro i när det är som mest livat är de heta sommarmånaderna att rekommendera.

Flyga till Faro

Alla internationella flyg når Faro. Flygplatsen har goda anslutningar och stadens centrum, liksom andra orter på Algarvekusten, kan nås med både tåg, buss och taxi. Hyrbil är enkelt att fixa. Se när det är billigast att boka flyg till Faro här.

Bilder av flickr/BertKaufmann

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.