Karta

Köpenhamn Reseguide

Introduktion till Köpenhamn

Danmarks huvudstad är en trendig och kreativ destination som är känd världen över för sin designscen och inte minst för sina fantastiska restauranger. Köpenhamn har också ett stort utbud av några riktigt bra museer som tilltalar besökare i alla åldrar. Denna miljonstad är en favorit bland många, allt från barnfamiljer som strömmar till nöjesparken Tivoli till den arkitekturintresserade besökaren som kommer hit för att beundra byggnader som Christianborgs slott, charmiga Nyhavn och inte minst världens första designhotell SAS Royal Hotel som är ritat av den danske arkitekten Arne Jacobsen.

Andra saker att göra i Köpenhamn

Shoppingstråket Ströget är en utmärkt utgångspunkt för ett besök i Köpenhamn. Här hittar du mängder av butiker som passar plånböcker i alla storlekar. Ströget sträcker sig från Rådhusplatsen till Kongens Nytorv och räknas till en av de längsta gågatorna i världen. Köpenhamn är känd som en shoppingstad i världsklass och det är på Ströget som du hittar två av Köpenhamns mest kända varuhus – ILLUM och Magasin du Nord.

I Köpenhamn finns flera spännande museer och upplevelsecenter som exempelvis Den Blå Planet som är Nordeuropas största akvarium men också ett arkitektoniskt landmärke. Nationalmuseet  i Köpenhamn är ett annat måste där du kan lära dig mer om Danmarks historia och se en av världens största etnografiska samlingar.

Tillbringa gärna en solig eftermiddag på en av de trevliga uteserveringarna i Nyhavn och klura på det riktigt danska begreppet ”hygge”; att helt enkelt njuta av det goda i livet. Och det är något som du lätt kan göra i Köpenhamn.

Äta och dricka i Köpenhamn

Köpenhamn är en destination för gourmeter; här finns hela 13 restauranger med stjärnor i Michelinguiden, däribland världskända noma. Det finns också ett stort utbud av enklare matställen där du kan prova danska matklassiker som smørrebrød, danska wienerbröd och pølser. Det finns också gott om internationella restauranger med mat från världens alla hörn.

Klimat i Köpenhamn

Köpenhamn har ett maritimt klimat med milda vintrar och somrar. Då staden ligger vid helt öppen kust är det vanligt med blåst året runt.

Bäst tid att resa till Köpenhamn

Köpenhamn kan besökas året om. Staden lockar många besökare vid jul som kommer hit för att handla julklappar och insupa julstämningen på Tivoli. Under sommarmånaderna anordnas många evenemang. Våren och hösten är också en trevlig tid att besöka staden, inte minst för att strosa runt på museer.

Boka ditt hotell i Köpenhamn i god tid om du planerar ett besök under jul och nyår eller under högsommaren.

Flyga till Köpenhamn

Flygbolagen SAS, Norwegian, Ryanair och Adria erbjuder direktflyg från Sverige till Köpenhamn. Köpenhamns flygplats Kastrup ligger strax utanför staden och har goda förbindelser i form av både bussar, tåg och taxi samt hyrbil.

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.