Karta

Reseguide Bangkok

Introduktion till Bangkok

”Kaotiskt” verkar vara det vanligaste ordet som används för att beskriva Bangkok, Thailands huvudstad och sydöstra Asiens centrum. En livlig mix av den traditionella thailändska kulturen sida vid sida med den moderna metropolen, Bangkok är en spännande stad, populär bland backpackers tack vare det stora utbudet av billiga övernattningsmöjligheter, livliga nattliv och det faktum att staden är en utmärkt utgångspunkt vidare ut till det idylliska tropiska paradiset som södra delarna av Thailand är. Bangkok lockar besökare från hela världen tack vare sin kultur, vibrerande atmosfär, fantastiska palats och utmärkta mat.

Andra saker att göra i Bangkok

Bangkok är ett kulturellt minfält med över 400 tempel, ett flertal imponerande palats och otalliga museer. Palatset Vimanmek är världens största guldtäckta teakbyggnad och Royal Barge National Museum bevarar ett flertal vackra kungliga pråmar, den äldsta daterad till 1357.

En gömd pärla är Jim Thompsons hus, en oas i denna hektiska stad och tidigare hem till den mytomspunne amerikanske silkes-entreprenören som försvann på ett mystiskt sätt i Malaysia 1967. Hans hem är byggt på ett traditionellt thailändskt sätt och hyser en stor samling orientalisk konst, antikviteter och silke.

En tur på floden är ett utmärkt sätt att uppleva Bangkoks atmosfär på, medan de som söker lite action bör bege sig till Ratchadamnoen- eller Limphini-stadion för att se Muay Thai (Thai-boxning). Bangkok är också berömt för sin billiga shopping, med flertalet marknader som är idealiska för att hitta en suvenir att ta med sig hem. Prova på Chatuchak, en helgöppen marknad med 9000 stånd, eller Patpongs nattmarknad, belägen i Bangkoks ”red-light distric”. Kaho San Road i distriktet Banglamphu är ett mecka för backpackers och för alla som vill fynda billiga kläder, smycken och en massa annat.
 

Äta och dricka i Bangkok

Autentisk thai-mat är självklart lätt att hitta och dessutom ett billigt alternativ, ett oräkneligt antal gatuförsäljare erbjuder allt från stekta nudlar (phat thai) till friterade gräshoppor. Den bästa maten hittas för det mesta på de anspråkslösa ställena, så undvik inte restaurangerna som ser lite slitna ut! I området Sukhumvit finns lite finare restauranger och i Banlamphu hittar du västerländsk mat. Middagskryssningar på floden är ett annat alternativ för de mer romantiskt lagda.
 

Klimat i Bangkok

Monsunsäsongen i Bangkok börjar i juni och varar till oktober. De tyngsta regnen faller i augusti och september medan perioden november till maj är torrare. Var beredd på hög luftfuktighet året om. De hetaste månaderna är under perioden mars till maj.
 

Bäst tid att resa till Bangkok

Med tanke på vädret är månaderna mellan november och februari de bästa för ett besök i Bangkok. Men temperaturen och luftfuktigheten är hög här året om, även under regnperioderna.
 

Flyga till Bangkok

Internationella flyg till Bangkok landar på Suvarnabhumi Airport, 30 kilometer öster om staden medan vissa nationella flyg anländer på Bangkok Don Meung, 24 kilometer norrut. Utbudet av transportmedel in till Bangkoks centrum är bra från båda flygplasterna.
 

Bilder av Flickr/emilio labrador

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.