Karta

Reseguide Bodrum

Introduktion till Bodrum

Bodrum är belägen på Turkiets vackra egeiska kust och är ett populärt och attraktivt resmål som trots massiva utbyggnader har behållit sin gammaldags turkiska charm. Bodrum har ett flertal antika platser att besöka men också pittoreska, traditionella träbåtar i hamnen och vita väderkvarnar på höjderna. Staden är ett partycentrum under somrarna och lite mer tillbakadragen under vintern. Detta är en utmärkt plats att uppleva det traditionella Turkiet på, sida vid sida med ett livligt nattliv och ett stort utbud av aktiviteter som hör till en modern turistort.

Andra saker att göra i Bodrum

Bodrum har ett flertal arkeologiska platser och monument värda att besöka. Om du måste välja en; besök då den antika teatern som inte bara är en historisk intressant plats utan även erbjuder en underbar utsikt över hamnen och det imponerande slottet. Myndos är en annan imponerande antik sevärdhet.
Bodrum är känd för sina vattensporter och har ett stort utbud av bland annat vindsurfing, jet-ski och dykning och dessutom två vattenparker. Staden är också en perfekt plats för shopping och alla som är ute efter fynd kommer att tycka om att pruta med de lokala handlarna. Oavsett om du är ute efter ett Bodrums populära lädersandaler eller suvenirer att ta hem till familj och vänner kommer du säkerligen att hitta vad du söker i Bodrum butiker och bazarer.
För en autentisk upplevelse av Turkiet, besök ett hamam. I Bodrum finns ett inte långt från hamnen, badet är uppdelat i för kvinnor och män och du lämnar det garanterat med en känsla av renhet och fräschör.

Äta och dricka i Bodrum

Då Bodrum ligger vid havet är det ingen större överraskning att skaldjursrätterna och fisken är utmärkt här. Här finns också ett utbud av väst-europeiska restauranger liksom kinesiska och indiska. En populär turkisk rätt är pide, en sorts turkisk pizza. Om du är ute efter en romantisk stämning bege dig då till Restaurant Alley, en förtjusande och atmosfärrik gata med lokala turkiska restauranger och gatumusikanter. Alternativt kan du unna dig en måltid på Marina Yacht Club där traditionella turkiska rätter avnjuts med ett vacker utsikt över hamnen.

Klimat i Bodrum

Bodrum har ett fint väder året om, även om temperaturerna under sommaren kan stiga upp till 40 grader. Somrarna är torra och tunga skyfall förekommer under perioden november till april.

Bäst tid att resa till Bodrum

För det behagligaste vädret rekommenderas ett besök under perioden april till oktober, men undvik juli och augusti om du inte är ute efter seriös hetta. Februari är en behaglig tid vädermässigt men också då det är under denna period mandelträden och de vilda blommorna blommar.

Flyga till Bodrum

Flera europeiska flygbolag erbjuder flyg till Bodrum-Milas, flygplatsen ligger 35 kilometer utanför Bodrum. Från flygplatsen tar man sig enkelt in till centrum med både bussar och taxi som med fördel kan bokas i förväg.

Bilder av flickr/yilmazovunc

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.