Karta

Reseguide Berlin

Introduktion till Berlin

Berlin är en häpnadsväckande stad där händelser har ägt rum som har haft en kolossal effekt på övriga Europa. Staden har ärrats av kriget, varit delad i två och blivit en igen, för att i dagsläget vara en levande 24-timmars stad fylld av museer, konstgallerier, knäppa hotell och andra kulturella läckerheter.

Berlin har skakat bort sina år av förtryck med sådan kraft att stadens trendiga medvetenhet har jämförs med den som fanns i 1980-talets New York. Detta gör Berlin till det perfekta resmålet för dem som söker efter både kultur och nöje i storstaden.  

Andra saker att göra i Berlin

För en fascinerande inblick i Berlins turbulenta historia, bege dig till Checkpoint Charlie, den enda gränsövergången mellan öst-och västberlin, när staden var delad i två. För en bredare historisk översikt, besök museet Story of Berlin, som redogör för hela stadens berättelse, från när den först grundades ända fram till murens fall. I utställningen finns till och med en kärnvapen-säker bunker från det kalla krigets 1970-tal. 
Missa inte Gendarmenmarkt, ett av Europas mest imponerande torg och hem till Konzerthaus, där Berlins symfoniorkester håller hus. Det är i detta område som du under julen hittar Berlins mest charmiga julmarknader och torget är på samma gång en idealisk plats för att sätta sig ner och ta en kopp kaffe när som helst på året. 
Hotellen i Berlin är hippa och trendiga och det går att hitta rum längs hela prisskalan, från superbilligt till riktiga lyxhotell. 
För en fantastisk utsikt över Berlin, ta hissen till toppen av Tysklands högsta byggnad, TV-tornet, där du även kan njuta av en måltid i en roterande restaurang med en makalös utsikt medan du äter

Äta och dricka i Berlin

I Tyskland har den enkla, men mättande korven traditionellt varit den mest populära rätten att beställa från menyn, om man vill äta billigt. I Berlin har den förvandlats till den lokala specialiteten Currywurst- en tjock, rökt korv täckt i tomatsås med curry. Vare sig du är ute efter korv eller mer internationella rätter, är det billigt att äta ute i Berlin med europeiska mått mätt, och Oranienburgergatan är ett bra ställe att börja på. 
Öl är Berlins mest traditionella dryck (I landet finns ungefär 40% av världens ölbryggerier), så vart du än går kan du vara säker på att få lokalt tillverkade produkter i olika stilar. 
”Berliner Weiße”( öl med juice) är en välkänd variant. 
 

Klimat i Berlin

Berlins klimat är kontinentalt; vintrarna är kalla och somrarna varma. Om du vill ha soligt väder, bör du åka mellan april och slutet av september. Temperaturerna kan i juli nå upp till 32 grader.  

Bäst tid att resa till Berlin

Berlin har kulturfestivaler året runt och den mest anmärkningsvärda av dessa är Berlins internationella filmfestival, världens tredje största filmfestival, som äger rum i februari varje år. Den pågår i 12 dagar och visar både kommersiella och mer konstnärliga filmer. För det bästra 
vädret besök Berlin på sommaren eller åk till Berlin i december för att uppleva de berömda julmarknaderna. 
 

Flyga till Berlin

Berlin har tre mindre internationella flygplatser, från vilka du kan åka buss, tåg eller taxi för att ta dig in mot centrum. 
 

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.