Karta

Reseguide Belfast

Introduktion till Belfast

Belfast är en kuststad och norra Irlands huvudstad och har de senaste åren förvandlats till en allt populärare turistdestination. Idag, efter de dryga 30 svåra åren som började på slutet av 60-talet, har staden blivit en trendig plats idealisk för en weekendresa. Belfast har ett rykte om sig att vara en riktig feststad men här finns också ett rikt utbud av kultur och historia. Staden är bland annat känd för att vara platsen som Titanic byggdes på och under 2012 (hundra år efter förlisningen) planeras en stor festival till fartygets ära.

Andra saker att göra i Belfast

Belfast är känt för sina många intressanta kulturella platser, inklusive Belfast Castle, som är ett viktorianskt hem i skotsk baronstil, med fantastiska vyer från dess kommenderingsplats på Cave Hill. Ulster Museum, Nordirlands nationella museum och konstgalleri i ett bör inte missas; en populär utställning är fynden som spolades upp på land efter den Spanska armadan.

St. Anne´s Cathedral är värt ett besök liksom den imponerande Cuty Hall som erbjuder guidade turer och hyser en minnesplats
för Titanics offer. Belfast Zoo är perfekt för en kul familjedag; det är ett “burlöst” zoo med 140 olika djurarter. Missa inte präriehundarna som rör sig i princip fritt i hela parken.

Om du är sugen på lite shopping, bege dig då till St George´s Market som ligger i en viktoriansk byggnad (den sista av sitt slag i regionen) som öppnade så sent som 1896. Runda av dagen med lite sightseeing och ett besök på Crown Liquor Saloon, Belfasts mest kända och populära pub, berömd för sin historiska och kontinentala inredning och inte minst för sin mat och dryck.

Äta och dricka i Belfast

Oavsett smak eller budget så har Belfast något för alla. Här finns allt från kontinentala caféer till restauranger med stjärnor i Michelinguiden. The Cathedral Quarter är centrum för Belfasts uteliv, liksom området the Docks med sina autentiska irländska pubar. Försäkra dig om att prova den så kallade “Ulster Fry”, en populär lokal rätt bestående av korv, bacon, ägg, tomater och bröd, allt stekt tillsammans i en stekpanna.

Klimat i Belfast

Belfast är kallt och regnigt året runt, med den regnigaste perioden mellan augusti och januari. Medeltemperaturen ligger på omkring 18 grader under sommaren och 6 grader under vintern. Stadens kustläge innebär att extrema väderförhållanden är ovanliga, även om snö är vanligt vintertid.

Bäst tid att resa till Belfast

Belfast kan besökas året om. St Patrick´s Day i mars är en rolig tid, med karnevaler och utomhuskonserter. Besök staden under perioden maj till september för Music in the Parks, en serie konserter med musik från olika genrer.

Flyga till Belfast

Belfast International Airport ligger drygt 30 kilometer från stadens centrum och har en mängd nationella och internationella anslutningar. Resan in till stan tar ungefär 25 minuter med buss eller taxi. Belfast City Airport har främst nationella anslutningar och ligger endast tre kilometer norr om staden. Jämför när det är billigast att boka flyg till Belfast här.

Bilder av flickr/infomatique

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.