Karta

Reseguide Barcelona

Introduktion till Barcelona

Barcelona är en kosmopolitisk miljonstad belägen vid Kataloniens kust och är en av världens mest populära turiststäder. Barcelona är känd för sitt nattliv och sin unika arkitektur som är en spännande blandning av gotiska och moderna inslag. Detta är en perfekt destination för dig som vill kombinera en storstadsresa med sol och bad; här finns flera fina sandstränder att välja bland.

Barcelona är en stad som lockar besökare året om, inte minst gourmeter som strömmar hit från hela världen för att njuta av det härliga katalanska köket.

Andra saker att göra i Barcelona

Besöker du Barcelona under sommarmånaderna är ett strandbesök obligatoriskt. Det finns flera fina stränder i Barcelonas närområde och dessa är kända för sin gyllene sand och klara vatten. Stranden Barceloneta är en favorit som du kan nå med tunnelbanans gula linje, L4.

Barcelona har också flera fina parker och ett besök där kan vara en skön avkoppling under en intensiv dag. I området El Born hittar du Parc de la Ciutadella som är en favorit bland joggande Barcelonabor.

För dig som är intresserad av av shoppa rekommenderas ett besök på Barcelonas största köpcenter Maremàgnum som ligger i Port Vell.

Äta och dricka i Barcelona

Barcelona har ett mycket stort utbud av restauranger, oavsett om du söker efter traditionella katalanska rätter och tapasbarer eller internationella kök. Det katalanska köket består av mycket fisk och skaldjur, enkla rätter med få ingredienser och många olika typer av såser. Det finns också många utsökta vegetariska rätter av prova.

Besök gärna någon av Barcelonas populära matmarknader så som Mercat de Boqueria vid La Rambla där du kan fynda lokala läckerheter, perfekta att ta med sig hem.

Klimat i Barcelona

Barcelona har ett behagligt klimat året runt. Under sommarmånaderna ligger temperaturerna på mellan 21 och 30 grader och under våren och sommaren på runt 20 grader. Temperaturerna sjunker sällan under 10 grader, även när det är som kallast under december månad.

Bäst tid att resa till Barcelona

Barcelona är en riktig året runt-destination. Under sommarmånaderna kan du njuta av en kombinerad storstads- och badsemester och under vintern kan du hänge dig åt att utforska stadens många sevärdheter.

Flyga till Barcelona

Flygbolagen Norwegian, SAS, Vueling och Ryanair erbjuder direktflyg från Sverige till Barcelona. Stadens flygplats ligger drygt en mil utanför centrum och har goda kommunikationer i form av både flygbussar (Aerobus) och tåg. Hyrbil är ett annat alternativ.

Bilder av Flickr/somma1977

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.